Principiile de baza ale managementului calitatii, formulate de Crosby

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.97

nivel: Facultate

Asigurarea conformitatii cu cerintele. Calitatea inseamna satisfacerea exigentelor consulamtorului, dar aceste exigente trebuie sa fie clar definite si masurabile. Prin urmare, nu putem cere cuiva sa realizeze produse de calitate A buna >>, in schimb putem sa-i cerem respectarea cerintelor specificate printr-un standard sau un alt document normativ. Crosby considera ca acest principiu este valabi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Principiile de baza ale managementului calitatii, formulate de Crosby

Asigurarea conformitatii cu cerintele. Calitatea inseamna satisfacerea exigentelor consulamtorului, dar aceste exigente trebuie sa fie clar definite si masurabile. Prin urmare, nu putem cere cuiva sa realizeze produse de calitate A buna >>, in schimb putem sa-i cerem respectarea cerintelor specificate printr-un standard sau un alt document normativ. Crosby considera ca acest principiu este valabil nu numai pentru produse si servicii, dar si in cazul tuturor activitatilor intreprinderii.

Responsabiliotatea definirii acestor cerinte revine conducerii intreprinderii, care trebuie sa asigure toate conditiile necesare pentru ca lucrartorii sa realizeze, stimulandu-i in acest scop, material si moral.Asigurarea calitatii prin prevenire. O deviza bine cunoscuta a lui Crosby este urmatoarea : A calitatea nu trebuie controlata, ea trebuie realizata >>.Nu putem asigura calitatea doar printr-un sistem riguros de control, capabil sa descopere toate anomaliile. Un asemenea sistem permite numai detectarea non-calitatii. Pentru realizarea unei calitati corespunzatoare, este necesar sa punem accentul pe prevenire.

promovarea conceptului A zero defecte >>. Crosby considera ca nu putem opera cu A niveluri acceptabile >> ale calitatii, plecand de la premisa gresita ca non-calitatea este inevitabila. Singurul nivel acceptabil al calitatii, in opinia lui, este : >>zero defecte >>. Esenta conceptului A zero defecte >> consta in aceea ca A totul trebuie bine facut de prima data si de fiecare data >>.

4. masura calitatii o reprezinta costurile datorate nesatisfacerii cerintelor. In opinia lui Crosby, calitattea nu costa (A quality is free >>). Ceea ce costa de fapt este, non-calitatea. El propune, de aceea, caevaluarea calitatii, la nivelul intreprinderii, sa se realizeze prin 'pretul neconformitatii cu cerintele".
Pentru aplicarea acestor principii, Crosby propune un A program de 14 puncte >>.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.