Principii generale privind alegerea strategiei

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Fiecare din aceste alternative implica modalitati diferite de a face designul cercetarii. Acest capitol descrie cateva design-uri diferite. Porneste de la ideea ca nu exista un design mai bun decat altul. Trebuie sa alegeti un design care sa va ajute sa raspundeti intrebarii care va intereseaza si care poate fi executat in situatia data. Ultimul capitol va reveni la acest punct pentru a sugera ca [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Principii generale privind alegerea strategiei

Fiecare din aceste alternative implica modalitati diferite de a face designul cercetarii. Acest capitol descrie cateva design-uri diferite. Porneste de la ideea ca nu exista un design mai bun decat altul. Trebuie sa alegeti un design care sa va ajute sa raspundeti intrebarii care va intereseaza si care poate fi executat in situatia data. Ultimul capitol va reveni la acest punct pentru a sugera ca adesea puteti dezvolta design-uri alternative pentru un singur subiect de cercetare.

De aceea este util sa intelegem logica din spatele catorva design-uri.
Urmatoarele descrieri ale acestor design-uri explica logica lor, ofera exemple si ajung la concluzii legate de validitatea lor. Validitatea interna indica daca un studiu raspunde intrebarilor pe care le-a formulat, daca aceste concluzii intr-adevar rezulta din cercetare. Validitatea externa se refera la gradul de generalizare al studiului, la masura in care el spune ceva si despre alte cazuri si fenomene in afara celor studiate.

Cind se efectueaza o analiza, o cercetare, este bine sa facem distinctia intre strategiile si tacticile adoptate pentru stringerea informatiilor. Strategiile se refera la orientarea generala a cercetarii, la stilul ei, iar tacticile se refera la modul concret in care pot fi culese informatiile.Proiectarea unei analize consta in transformarea problemelor, intrebarilor ce trebuie cercetate, in modalitati practice de culegere a informatiilor .

Aceasta este o parte a oricarei analize, insa deseori se trece repede peste ea, fara a lua in considerare toate posibilitatile. Este o tendinta puternica, atit printre cei care fac analize, cit si printre cei care le solicita, sa presupuna ca nu este nici o alternativa la abordarea lor preferata. Pentru multi cercetatori din domeniul stiintelor sociale analiza statistica a datelor obtinute in urma unui sondaj reprezinta singura perspectiva posibila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.