Primul razboi mondial

1x punct

categorie: Istorie

nota: 6.80

nivel: Liceu

In cazul lui Werner Goldberg se aplica cel de-al doilea mod in care trebuie sa fie privita istoria si destinul unui om.Werner Goldberg s-a nascut pe 3 octombrie 1919 intr-o familie mixta,din partea mamei fiind german iar din partea tatalui fiind evreu.Werner a abandonat scoala in 1935 si a devenit ucenic al companiei "Schneller und Schmeider", o companie mixta de inclaltaminte, in cazul in care co[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Primul razboi mondial

In cazul lui Werner Goldberg se aplica cel de-al doilea mod in care trebuie sa fie privita istoria si destinul unui om.Werner Goldberg s-a nascut pe 3 octombrie 1919 intr-o familie mixta,din partea mamei fiind german iar din partea tatalui fiind evreu.Werner a abandonat scoala in 1935 si a devenit ucenic al companiei "Schneller und Schmeider", o companie mixta de inclaltaminte, in cazul in care compania angaja oameni indiferent de apartenenta etnica.

In 1935, unchiul lui Werner se inroleaza in armata germana iar la inceputul anului 1938 Werner a servit in termen de sase luni in cadrul Serviciului deReich a Muncii ale caror uniforme, astfel cum a amintit mai tarziu Werner, "au avut o svastica pe banderola". La data de 01 decembrie 1938 Werner au aderat la armata germana. A luat parte la invazia Poloniei de la 1 septembrie1939, care serveste alaturi de prietenul sau din copilarie Karl Wolf carui tata a fost un ofiter de rang inalt al SS.

La scurt timp dupa inceputul razboiului, fotografia lui Werner a aparut in editia de duminica a ziarului Berliner Tageblatt cu legenda "Soldatul german ideal".Ciudatul destin a ales ca modelul germanului ideal s-a fie reprezentat de un german pe jumatate evreu.

Dupa inedita aparitie in "Berliner Tageblatt", in 1940 in urma armistitiului cu Franta, Werner a fost exclus din armata sub ordinul lui Adolf Hitler din 08 aprilie 1940, care a declarat ca toti Mischlinge (cei proveniti din familii mixte)urmau sa fie scosi din evidentele militare.

El a revenit la fostul loc de munca, care si-a schimbat acum numele inSocietatea Feodor Schmeider, obligat fiind sa elimine numele Schneller datorita conotatiei sale evreiesti. Werner a jucat un rol din ce in ce mai importans in cadrul companiei, obtinand contracte pentru uniforme de armatasi marina. El a participat, de asemenea la consiliul Reich-ului Muncii Scoala(Reichsaussschuss fur Arbeitsstudie), unde a fost unul din cei 4 din 80 de studenti care au trecut testul pentru a deveni un profesor REFA.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.