Primul ajutor - alpinism

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.93

nivel: Liceu

Succesul reanimarii este conditionat de trei imperative: rapiditatea interventiei; este vorba de secunde. O victima revine rareori la viata, daca n-a respirat timp de 5 minute; necesitatea absoluta a unei bune permeabilitati a cailor respiratorii superioare prin impiedicarea limbii de a intra in faringe si a obtura aceste cai;continuitatea efortului de reanimare. Reanimarea trebuie continuata pina[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Primul ajutor - alpinism

Succesul reanimarii este conditionat de trei imperative: rapiditatea interventiei; este vorba de secunde. O victima revine rareori la viata, daca n-a respirat timp de 5 minute; necesitatea absoluta a unei bune permeabilitati a cailor respiratorii superioare prin impiedicarea limbii de a intra in faringe si a obtura aceste cai;continuitatea efortului de reanimare. Reanimarea trebuie continuata pina cind victima isi regaseste propria sa autonomie respiratorie si circulatorie sau pina la constatarea decesului de catre un medic.

Se recomanda trei metode de respiratie artificiala: gura la gura sau eventual gura la nas; prin compresiune toracica, intr-un ritm de 12 inspiratii pe minut, prin metoda Silvester [1] prin metoda Nielsen. [2]
Masajul cardiac extern In caz de stop respirator si cardiac, respiratia artificiala nu este suficienta si trebuie insotita de masajul cardiac extern. Medicamentele pentru reanimare respiratorie nu se administreaza decit de catre medic.

Entorsa, care reprezinta elongarea sau ruptura unor ligamente, indeosebi a genunchiului sau a gleznei, poate fi usoara sau grava. O entorsa usoara, cu umflare slaba si care mai permite o miscare satisfacatoare a articulatiei, se trateaza cu un bandaj simplu. Daca umflatura este importanta si apare aproape imediat, insotita de dureri mari, leziunea trebuie tratata la fel ca o fractura, cu imobilizare si transport.

Luxatia, deplasarea unei articulatii in afara pozitiei sale normale, nu trebuie redusa decit de un medic. Se impune imobilizarea membrului luxat intr-o pozitie cit mai putin dureroasa si transportul.
Imobilizarea membrelor se face cu atele. La nevoie atelele se pot improviza (destul de dificil) cu ajutorul unor bete de schiuri. Gel mai simplu este de a lega piciorul fracturat de cel sanatos.
Arsurile de soare

Expunerea la soare, la mare altitudine, este cu atit mai periculoasa cu cit in acest caz avem de-a face cu radiatii ultraviolete mult mai puternice decit la ses, chiar si in caz de picla sau ceata.
Tratament preventiv: pomada antiultravioleta. In caz de arsuri: pomada antiseptica calmanta, antibiotica plus hidrocortizon.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.