Primele programe, instructiuni si proceduri

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.95

nivel: Facultate

Functia "KeyPressed" returneaza valoarea "True" daca pe claviatura s-a apasat o tasta sau "False" in caz contrar. Functia nu sesizeaza apasarea tastelor "Shift, Alt, NumLock". Se foloseste in situatiile in care se ruleaza o secventa de instructiuni pina cind este apasata o tasta. In cazul in care aceasta functie este reapelata, trebuie golit buffer-ul, utilizind functia "ReadLn" fara parametri, al[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Primele programe, instructiuni si proceduri

Functia "KeyPressed" returneaza valoarea "True" daca pe claviatura s-a apasat o tasta sau "False" in caz contrar. Functia nu sesizeaza apasarea tastelor "Shift, Alt, NumLock". Se foloseste in situatiile in care se ruleaza o secventa de instructiuni pina cind este apasata o tasta. In cazul in care aceasta functie este reapelata, trebuie golit buffer-ul, utilizind functia "ReadLn" fara parametri, altfel functia returneaza "True" fara ca vreo tasta sa fie apasata. Programul urmator (Prg_0003) asteapta apasarea unei taste pentru a se opri.

O fereastra reprezinta o portiune dreptunghiulara din ecran, in care se fac citiri si scrieri de date. Daca nu se declara nici o fereastra, atunci tot ecranul este fereastra implicita. In momentul in care avem declarate mai multe ferestre, numai una poate fi activa la un moment dat.
Deschiderea unei ferestre se face cu procedura :
Window(C1,L1,C2,L2)
Perechile (C1,L1) si (C2,L2) reprezinta coordonatele colturilor din stinga sus si dreapta jos. C1 si C2 reprezinta coloanele iar L1 si L2 reprezinta liniile. Coltul din stinga sus al unei ferestre are coordonatele (1,1).

Nu exista o procedura prin care se inchide o fereastra. Prin deschiderea unei ferestre, se inchide fereastra anterioara, adica nu mai este activa. Pentru a activa din nou o fereastra, se folosesc iar procedurile Window, TextBackGround si TextColor.
Culorile sint obtinute prin amestecul a trei culori : Red (Rosu), Green (Verde) si Blue (Albastru). Ele sint codificate cu numere de la 0 la 15 sau cu constante simbolice reprezentind denumirile in engleza a culorilor.Unit-ul Crt lucreaza in mod text. Ecranul vazut de noi dispune de 25 de linii si 80 de coloane. Un caracter se afiseaza la intersectia dintre o linie si o coloana.

In memoria video pentru fiecare caracter se utilizeaza doi octeti, unul pentru a retine codul caracterului si unul pentru a retine atributele grafice, adica culoarea fondului, culoarea caracterului si pilpiirea.
Spatiul de afisare a unui caracter are o culoare de fond (F), caracterul are o culoare de afisare (C) si afisarea este continua sau intermitenta (B = Blink). Informatiile referitoare la atributele caracterului sint retinute intr-un octet. Structura acestuia pe biti este urmatoarea : BFFFCCCC. Cei patru biti notati cu C retin culoarea de afisare a caracterului. De aici rezulta ca avem la dispozitie 24 culori adica 16, codificate de la 0 la 15. Culoarea de fond se reprezinta pe 3 biti notati cu F, deci aem la dispozitie 23 culori, adica 8, notate de la 0 la 7.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.