Prima zi de scoala

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.37

nivel: Gimnaziu

Referat despre Prima zi de scoala - compunere
Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna și apoi sezonul rece sunt deja sinonime cu școala.

Îmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viața mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păși pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al școlii.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prima zi de scoala

Referat despre Prima zi de scoala - compunere
Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna și apoi sezonul rece sunt deja sinonime cu școala.

Îmi aduc aminte cu multă nostalgie de una dintre cele mai frumoase toamne din viața mea de până acum: cea care mi-a oferit bucuria de a păși pentru prima dată în universul plin de farmec si mister al școlii. Parcă pășeam pe un tărâm de basm, școala era castelul din poveste, iar zâna bună era învățătoarea. Cu pași mici și cu ghiozdanul în spate, ținând-o strâns de mâna pe mama, ne îndreptam spre școală. Eram mândră de mine și stăpânită de mari emoții.

Astăzi s-a dovedit a fi însă foarte diferit. Pașii mei mici s-au transformat în pașii mari ai unei adolescente, proaspat absolventă a școlii generale.

Ghiozdanul a fost înlocuit de mapă, iar mama prezentă pâna acum, astăzi a lipsit. Emoția s-a dovedit a fi însă și mai puternică. Inima îmi bătea în piept cu o putere nebună când am auzit numele sălii unde voi învăța patru ani de acum încolo.15, un număr sugestiv aș spune, același cu vârsta mea încă fragedă. Am pășit pragul clasei plină de curiozitate. Mi-am cunoscut noii colegi si i-am revăzut pe cei vechi.

Sunt niște sentimente ce nu pot fi descrise în cuvinte. Este o emoție foarte diferită. O emoție matură, care arată cât de mult m-am schimbat. Contactul cu doamna dirigintă a fost deosebit de plăcut. Ne-a întâmpinat cu o căldură minunată. Prima zi de școală a fost una "memorială", mai ales pentru că mă bucur alături de colegele mele de statutul "boboacă de Eminescu".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.