Prima pensiune agroturistica din Rasinari

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.00

nivel: Facultate

Dealurile ce inconjoara comuna reprezinta o invitatie deschisa la drumetii, astfel ca in orice parte ai porni vei da de o poiana, de un loc pentru picnic sau de o poteca spre munte. Peste deal, la doar 4 Km, poti ajunge la cetatea feudala de la Cisnadioara.

Dupa ce iese din Rasinari, soseaua serpuieste prin padure pe Valea Stezii, pana la cea mai inalta statiune climaterica din tar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prima pensiune agroturistica din Rasinari

Dealurile ce inconjoara comuna reprezinta o invitatie deschisa la drumetii, astfel ca in orice parte ai porni vei da de o poiana, de un loc pentru picnic sau de o poteca spre munte. Peste deal, la doar 4 Km, poti ajunge la cetatea feudala de la Cisnadioara.

Dupa ce iese din Rasinari, soseaua serpuieste prin padure pe Valea Stezii, pana la cea mai inalta statiune climaterica din tara, Paltinis (1450m). Un loc bun, iarna pentru amatorii de schi si vara pentru cei dornici de-o ascensiune prin Muntii Cibinului. Pe drumul spre Paltinis se afla si mormantul lui Constantin Noica, strajuit de o frumoasa bisericuta din lemn.

Muzeul etnografic aflat intr-o gradina superba, muzeul, de la a carui infiintare se implinesc 50 de ani, este o oglinda a stilului de viata al rasinarenilor, pe parcursul istoriei localitatii.

Puteti admira aici un album de fotografii de la 1912, portul popular cu pieptare si cojoace, brodate cu motive florale rosii, obiective vechi donate de localnici, care atesta traditiile si indeletnicirile acestora, de la stransul rasinii la cresterea vitelor si a oilor, la cojocarit, lumanarit, fierarit si alte mestesuguri.

Case Memoriale - In Rasinari s-au nascut numeroase personalitati ale culturii romane, astfel ca aici puteti vizita casa memorial a lui Emil Cioran, a lui Ilarie Mitrea - unul dintre fondatorii Muzeului "Grigore Antipa" din Bucuresti, totodata primul roman care a calatorit in Australia - precum si casa memoriala a poetului simblol al Ardealului, Octavian Goga, casa in care sunt pastrate cu mare grija cartile, biroul, obiectele sale de scris.

Bisericile - Rasinariul se poate mandri cu trei biserici vechi si semete, standarde si repere ale vietii comunei din ultimele doua secole. Biserica "Sfatul Ilie", construita in secolul al XIX-lea, ca biserica Greco-catolica, se afla la cativa metri de casa natala Emil Cioran. Pe aceeasi strada se ridica Biserica Veche, "Cuvioasa Paraschiva", un moment istoric a carui fundatie a fost facuta cu ajutorul lui Radu Voda, la 1383.

Restaurata si pictata la mijlocul secolului al XVIII-lea, biserica este unica in Transilvania prin stilul sau bizantin si, datorita frumusetii picturilor ei, este supranumita "Voronetul Ardealului". Biserica Noua, "Sfanta Treime", ridicata intre 1800-1814, are alaturi si cimitirul, in care se afla mausoleul marelui carturar, mitropolit si patriot Andrei Saguna.

Tot de viata spirituala a localitatii tine si Muzeul Fostei Episcopii, aflat in casa ce a adapostit intre anii 1760-1770 Episcopia Ortodoxa a Transilvaniei. Este un muzeu cu obiecte bisericesti ce reflecta viata religioasa a Rasinariului din trecut si pana astazi.


Mai sus am prezentat o parte din obiectivele turistice din Rasinari, in 30.06.2002 doamna Mioara Boghiu in prezent Mioara Carstea a realizat primul program cultural cu posibilitate de cazare la pensiunea Phoenix.
Programe culturale:
-Zilele Goga (13-14 aprilie)
-Zilele Cioran (4-5 mai)
-Festivalul pomilor in floare - Festivalul branzei si tuicii (18 mai)
-Festivalul International de Teatru (Sibiu, 25-30 mai)
-Festivalul Creatorilor Populari (Muzeul ASTRA, 15-18 august)
-Fiii satului (24-25 august)

Prin intermediul acestor programe culturale Pensiunea Phoenix a fost promovata astfel: Pensiunea Phoenix condusa in spirit profesionist de o gazda inimoasa, d-na Mioara Carstea, pensiunea, aflata pe strada Octavian Goga la nr.777, ofera liniste, curatenie, intimitate si in plus acel "ceva" care te face sa te simti ca esti bine primit si ca nu esti printre straini.

Deocamdata cu 5 camere si 2 bai, pensiunea va oferi de la inceputul verii cazare de trei stele, cu 8 camere, fiecare cu baie proprie, un salon rustic si o gradina cu verdeata si copaci, perfecta pentru serile calde. O nota foarte buna pentru calitatile gastronomice ale gazdei. Preturi: 13USD/persoana/zi (5 USD cazare: 1.5USD micul-dejun; 3.5USD pranzul; 3USD cina).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.