Prima distrugere

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.97

nivel: Liceu

Daca totul s-ar fi terminat aici, utilizarea in scop material la care era supusa piatra Tuaoi, care era alimentata cu energie celesta, ar putea fi privita ca relativ inofensiva, oricit de regretabila ar fi fost. Dar mai exista o utilizare, mai raspindita, utilizare de o natura mult mai regretabila. Daca energia pietrei putea salva vieti, si era adeseori folosita de catre elita atlanta pentru a-si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prima distrugere

Daca totul s-ar fi terminat aici, utilizarea in scop material la care era supusa piatra Tuaoi, care era alimentata cu energie celesta, ar putea fi privita ca relativ inofensiva, oricit de regretabila ar fi fost. Dar mai exista o utilizare, mai raspindita, utilizare de o natura mult mai regretabila. Daca energia pietrei putea salva vieti, si era adeseori folosita de catre elita atlanta pentru a-si regenera si reintineri trupurile, permitindu-le astfel unora dintre ei sa traiasca pina la o virsta foarte inaintata si de a-si lua zborul in viata de dupa viata, ei bine, inaltele sale vibratii puteau imprastia instantaneu moarte si distrugere, oricare ar fi fost tinta.

Natura armamentului care utiliza aceste forte vibratoare inalte provenind de la piatra era cunoscuta sub numele de raza mortii. Similar in principiu unui laser foarte puternic putea fi reglat pentru a emite raze cosmice mortale de diferite grade de intensitate si profunzime. Crearea sa a avut loc initial pentru a asigura apararea costelor Atlantidei impotriva invaziilor straine, dar numai zvonurile despre aceasta arma formidabila s-au dovedit suficiente pentru a tine departe orice invadatori, a caror tehnologie era cu mult in urma celei atlante, practic din orice punct de vedere.

In consecinta, raza mortii a ramas, in general, netestata. Dar acum natiunea era confruntata cu o amenintare de un alt tip, chiar in interiorul granitelor sale. Cetatenii din provinciile extreme ale Atlantidei, unde terenul era mai muntos si relativ mai putin cultivat, au inceput sa relateze despre cresterea amenintarii pe care o reprezentau pentru animalele lor si pentru ei insisi haitele tot mai numeroase de salbaticiuni de tot felul. Multe dintre acestea erau rezultatul grotesc al incrucisarii dintre vechi forme-gind si specii care existau deja pe pamint.

Intr-adevar, in multe parti ale lumii, mai putin dezvoltate decit Atlantida, aceasta amenintare crestea rapid din cauza creaturilor monstruoase, ajungind sa ia proportii ingrijoratoare in rindul triburilor dezorganizate si inspaimintate, care constituiau natiuni embrionare. (In Egipt, insa, un conducator luminat, pe nume Asapha, folosindu-se de nave aeriene primitive si mijloace de comunicatie inapoiate, care altadata marcasera fazele de inceput ale dezvoltarii tehnologice din Atlantida, facea eforturi pentru a forma un consiliu mondial al conducatorilor tuturor principalelor grupari tribale de pe planeta asediata, pentru a discuta amenintarea comuna reprezentata de creaturile monstruoase, careia trebuiau sa-i faca fata, si sa propuna o solutie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.