Prima carte a junglei de rudyard Kiplyng

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.74

nivel: Gimnaziu

Pentru a-l infrunta pe tigrul Shere Khan, Mowgli este sfatuit sa aduca de la oameni focul , deoarece acesta inspaimanta toate animalele.
Dupa aceea , Mowgli se duce la oameni , luandu-si ramas bun de la prietenii sai.

In A Vanatoarea lui Kaa A>> , Mowgli cunoaste o alta lume, si anume, cea a maimutelor.La inceput, el este distrat din cauza comportamentelor acestora.El este r[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prima carte a junglei de rudyard Kiplyng

Pentru a-l infrunta pe tigrul Shere Khan, Mowgli este sfatuit sa aduca de la oameni focul , deoarece acesta inspaimanta toate animalele.
Dupa aceea , Mowgli se duce la oameni , luandu-si ramas bun de la prietenii sai.

In A Vanatoarea lui Kaa A>> , Mowgli cunoaste o alta lume, si anume, cea a maimutelor.La inceput, el este distrat din cauza comportamentelor acestora.El este rapit de Bandar Log, seful maimutelor, si cei doi A invatatori A>> apeleaza la Kaa , un pyton intelept
In urma unei lupte indarjite cu poporul maimutelor in Pesterile inghetate , cei trei il readuc pe Mowgli.

In cel de-al III-lea capitol " Tigrul !Vine tigrul"este prezentata uciderea lui Shere Khan , reluandu-se ca timp al actiunii momentul cand Mowgli paraseste pestera lupilor , traind printre oameni. Ii pacaleste si pe acestia, datorita firii lor schimbatoare.

Celelalte scrieri(Foca cea Alba, Rikki tikki tavi, Toomai al elefantilor si Slujitori ai reginei)ne introduc in alte medii de viata.
In A Foca cea Alba A>> patrundem in lumea focilor in nord-estul insulei Sfantul Paul , departe de Marea Bering , intr-un lov numit Nowastoshnah si vom asista la masacrarea focilor tinere, numite holluschicki, de o echipa de vanatoare de foci.

O foca tanara, pe nume Kotick, care scapa de la aceasta masacrare nu-si gaseste linistea pana cand isi va duce semenele peo alta insula,ferita de oameni, carea ar putea sua le puna si lor viata in pericol.

In A Rikki-Tikki-Tavi A>>, o mangusta cu acest nume salveaza gospodaria unor oameni de prezentele unor serpi cobra negri pe nume Nag-masculul si Naganina - cobra femele, care, in mai multe randuri au incercat sale faca rau oamenilor.Acestia ii sunt recunoscatori mangustei,care este pusa la sufletul lor.

Dupa o prezenntare a elefantilor Kala Nag (Sarpele negru)din povestirea A Toomai al elefantilor A>> scriitorul cuprinde participarea pachidermelor la un ritual desfasurat in afara privirii omului, din nuste motive deja stiute : frica de catre oameni, vesnica problema a animalelor din jungla dar si a celor din afara ei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.