Prezentarea societatii SC Sigstrat SA

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Societatea a evoluat destul de vizibil in ultimii ani pe piata judetului Maramures, devenind un reper important atat la nivel regional, cat si la nivel national (chiar si international). Eforturile managementului companiei au vizat dezvoltarea pe multiple planuri a ramurei din care face parte. Societatea a fost infiintata in anul 1992, ca urmare a diviziunii produse pe platforma industriala a Com[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea societatii SC Sigstrat SA

Societatea a evoluat destul de vizibil in ultimii ani pe piata judetului Maramures, devenind un reper important atat la nivel regional, cat si la nivel national (chiar si international). Eforturile managementului companiei au vizat dezvoltarea pe multiple planuri a ramurei din care face parte. Societatea a fost infiintata in anul 1992, ca urmare a diviziunii produse pe platforma industriala a Combinatului de prelucrare a lemnului Sighetu Marmatiei. Societatea este amplasata in zona industriala a orasului.

In aceasta societate, au fost cooptate trei sectii de productie a caror profil tehnologic este asemanator, si anume: Profilul unitatii se suprapune cu obiectul de activitate stabilit in statutul societatii.
Societatea utilizeaza ca materie prima in principal material lemons.
In sectia placaj are loc prelucrarea bustenilor rezultand furnire, placaje care se vand ca atare si semifabricate.
Sectia are in dotare echipament tehnologic specific prelucrarii materialului lemons in produsele mai sus amintite.

Materia prima a sectiei mulate este produsa in totalitate de sectia placaj, adica produse semifinite. Sectia este dotata cu utilaje specific activitatii, necesare executarii operatiunilor de prelucrare a fiecarui produs, de la croirea materialului si pana la finisarea lor. Din deseurile de lemn rezultate din procesele de productie a liniilor de placaj, si mulate se obtin brichete la sectia brichetate.
Excedent brut din exploatare = Valoarea adaugata bruta + Subventii din exploatare (cont 74) - Cheltuieli cu impozitele, taxele si varsamintele asimilate (cont 63) - Cheltuieli cu personalul.

Valoarea adaugata = Marja comerciala + Productia exercitiului - Consumatia exercitiului provenind de la terti (din conturile 600-608, exclusiv 607, conturile 61 si 62) Productia exercitiului = Productia vanduta (cont 70 - cont 707)+/- Productia stocata (cont 711)+ Venituri din productia de imobilizari (cont 72) Marja comerciala = Diferenta intre veniturile din vanzari de marfuri (cont 707 ) si costul de achizitie aferent marfurilor vandute (cont 607- exclusiv reducerile comerciale primite ulterior facturarii).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.