Prezentarea situatiilor financiare

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Elementele extraordinare sunt veniturile sau cheltuielile rezultate din evenimente sau tranzactii ce sunt clar diferite de activitatile curente ale intreprinderii si care, prin urmare, nu se asteapta sa se repete intr-un mod frecvent sau regulat. Ca urmare a definitiei largi a "activitatilor curente", elementele extraordinare sunt foarte rare. Natura si valoarea fiecarui element extraordinar se v[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea situatiilor financiare

Elementele extraordinare sunt veniturile sau cheltuielile rezultate din evenimente sau tranzactii ce sunt clar diferite de activitatile curente ale intreprinderii si care, prin urmare, nu se asteapta sa se repete intr-un mod frecvent sau regulat. Ca urmare a definitiei largi a "activitatilor curente", elementele extraordinare sunt foarte rare. Natura si valoarea fiecarui element extraordinar se vor prezenta separat.

Paragraful 13 ofera o definitie buna a elementelor extraordinare: pierderile rezultate in urma unui cutremur pot fi considerate extraordinare pentru majoritatea societatilor. Totusi, aceasta clasificare nu se aplica in cazul in care societatea isi are sediul aproape de o falie activa, unde se anticipeaza activitatea seismica. De asemenea, creantele unor asigurati care au suferit pagube in urma unui cutremur nu se clasifica drept elemente extraordinare de catre o societate de asigurari. Un alt exemplu poate fi confiscarea activelor unei societati de catre stat.

Modificari in estimarile contabile
Conform noului regim, se vor face estimari pentru elementele din situatiile financiare care sunt supuse incertitudinii si care nu pot fi evaluate. In aceasta situatie se gasesc, de exemplu, urmatoarele elemente: provizioane pentru deprecierea creantelor, provizioane pentru deprecierea stocurilor si estimarea duratei de viata utila a imobilizarilor corporale.

Prezentarea informatiilor
Daca o modificare a estimarilor contabile are o influenta semnificativa in exercitiul curent sau daca este probabil sa aiba o influenta semnificativa in urmatoarele perioade, se vor prezenta valoarea si natura sa. Daca nu este posibil sa se cuantifice valoarea acesteia, trebuie facuta aceasta precizare.Erori fundamentale
Paragraful 6 din IAS 8 defineste erorile fundamentale ca fiind:
erorile descoperite in timpul exercitiului curent, care sunt de o asa importanta, incat situatiile financiare aferente uneia sau mai multor perioade precedente nu mai pot fi considerate a fi fost credibile la data emiterii lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.