Prezentarea generala a societatii Arpechim

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

S.N.P. detine o capacitate de rafinare nominala de 10 - 11 milioane tone (capacitatea totala de rafinare a Romaniei fiind de 35 milioane tone) - capabila sa acopere intregul consum intern, precum si aproximativ 43% din reteaua nationala de distributie a produselor petroliere.Constituirea societatii a avut un efect benefic asupra balantei comerciale, in 2002 realizandu-se o reducere a importurilor [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea generala a societatii Arpechim

S.N.P. detine o capacitate de rafinare nominala de 10 - 11 milioane tone (capacitatea totala de rafinare a Romaniei fiind de 35 milioane tone) - capabila sa acopere intregul consum intern, precum si aproximativ 43% din reteaua nationala de distributie a produselor petroliere.Constituirea societatii a avut un efect benefic asupra balantei comerciale, in 2002 realizandu-se o reducere a importurilor de titei cu peste 100 de milioane de lei.

Sucursala "Arpechim" Pitesti isi are sediul in municipiul Pitesti, Bulevardul Petrochimistilor nr. 127 si a fost constituita prin preluarea integrala a patrimoniului Combinatului Petrochimic Pitesti, in baza O.G. nr. 49/1997.
in urma acestei hotarari de guvern, Sucursala Arpechim si-a pierdut personalitatea juridica, ea fuzionand prin absorbtie cu S.N.P. "Petrom" S.A. Bucuresti, devenind astfel o sucursala a acesteia. Prin profilul sau de activitate, ea este subordonata Directiei Chimie - Petrochimie din cadrul Ministerului Industriei si Comertului.

La data includerii sale in S.N.P. "Petrom" S.A. Bucuresti, 30.09.1997, unitatea avea un capital de 412843300000 lei impartit in 16513732 actiuni cu valoare nominala de 25000 lei actiunea, in intregime subscris si varsat. Repartitia capitalului la data includerii societatii in S.N.P. era urmatoarea:
Strategia de restructurare a Arpechim reprezinta o parte a strategiei propuse la scara nationala pentru intreg sectorul petrochimic din Romania.

Programul de restructurare propus nu are in vedere o dezvoltare extensiva a capacitatilor, ci, pe de o parte utilizarea cat mai eficienta a capacitatilor de productie existente astfel incat sa se asigure produse la nivelul cererii pietei, iar pe de alta parte, realizarea unor masuri care sa conduca la imbunatatirea calitatii produselor, reducerea consumurilor materiale si energetice, asigurarea protectiei mediului - toate aceste obiective urmand pregatirea pentru privatizarea unitatilor in paralel cu asigurarea unei protectii sociale pentru salariati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.