Prezentarea generala a agentului economic

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prin forma de inregistrare in contabilitate intelegem sistemul de registre, formulare si documente contabile corelate intre ele care servesc la inregistrarea cronologica si sistematica in contabilitate, potrivit normelor stabilite, a operatiilor economice si financiare care au loc in unitatile patrimoniale, pe tot parcursul exercitiului financiar. In cadrul S.C. ELPREST S.R.L. se foloseste forma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea generala a agentului economic

Prin forma de inregistrare in contabilitate intelegem sistemul de registre, formulare si documente contabile corelate intre ele care servesc la inregistrarea cronologica si sistematica in contabilitate, potrivit normelor stabilite, a operatiilor economice si financiare care au loc in unitatile patrimoniale, pe tot parcursul exercitiului financiar. In cadrul S.C. ELPREST S.R.L. se foloseste forma de contabilitate pe jurnale, o imbinare in sistem de jurnale si cartea mare care satisface toate necesitatile muncii contabile in conditiile repetarii operatiilor atestate documentar si un volum semnificativ al acestora.

In aceasta forma, piesa centrala este jurnalul, in care jurnalul unic este inlocuit cu un pachet de jurnale specifice diverselor operatii repetitive, fiecatre dintre acestea corespunzand unui singur cont care se debiteaza si respectiv se crediteaza in conturi contrapartida cu debitul respectiv creditul altor conturi cum ar fi: jurnalul pentru furnizori, jurnalul pentru vanzari, jurnalul pentru mijloace de trezorerie.

La inchiderea lunii datele colectate in jurnalul centralizator sunt apoi transmise sistematic in CARTEA MARE, deschisa pentru fiecare cont sintetic.
Forma de contabilitate pe jurnale isi trage numele de la faptul ca piesa centrala este jurnalul deschis, cate unul pentru creditul fiecarui cont sau grupa de conturi sintetice in care operatiile se inregistreaza cronologic si sistematic cu desfasurare pe conturile corespondente debitoare.

Deci documentele de lucru vor fi jurnalele de lucru precum: jurnalul sintetic privind operatiile de trezorerie;jurnalul privind decontarile cu tertii, jurnalul privind consumurile si alte iesiri de materiale, jurnalul privind salariile si contributia la fondurile de protectie sociala, jurnalul privind vanzarea marfurilor, a sarviciilor si alte iesiri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.