Prezentarea firmei SC Vomarkos SRL

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.68

nivel: Facultate

Recesiunea economica a indeparat Romania de media europeana in privinta PIB-ului pe cap de locuitor, indicator esential pentru masurarea bunastarii unui popor. In 2009, un roman a produs, in medie, aproape 5.400 de euro, circa 23% din valoarea medie a PIB-ului pe cap de locuitor din Uniunea Europeana. In 2008, Romania a avut un PIB pe cap de locuitor de 6.350 de euro, aproximativ 25% din media eur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea firmei SC Vomarkos SRL

Recesiunea economica a indeparat Romania de media europeana in privinta PIB-ului pe cap de locuitor, indicator esential pentru masurarea bunastarii unui popor. In 2009, un roman a produs, in medie, aproape 5.400 de euro, circa 23% din valoarea medie a PIB-ului pe cap de locuitor din Uniunea Europeana. In 2008, Romania a avut un PIB pe cap de locuitor de 6.350 de euro, aproximativ 25% din media europeana, potrivit unui calcul al The Money Channel pornind de la datele Eurostat.

Anul trecut (2009), insa, tara noastra a inregistrat una dintre cele mai puternice contractii economice din Uniune, astfel ca s-a indepartat de media europeana. In 2009, Romania a avut un PIB/locuitor de 5.380 de euro, valoare la doar 23% din media europeana. Scaderea indicatorului a fost cauzata si de slabirea puternica a leului in fata euro.Firma actioneaza cu preponderenta in mediul urban, se adreseaza persoanelor cu varste peste 20 de ani, implicate in mediul afacerilor.

Mediul cultural e puternic influentat de faptul ca firma e prezenta intr-un judet de frontiera, fiind prezenta o larga comunitate de maghiari in Satu-Mare. De asemenea, judetul e tranzitat de cetateni si firme straine. Mediul influenteaza firma -apreciem- in sens pozitiv, dat fiind raza de actiune a societatii si contactul cu diferite culturi de la care firma poate imprumuta diverse metode, stategii si programe de desfasurare a activitatii in mod cat mai eficient.
4.FACTORI TEHNOLOGICI

Necesitatea utilizarii tehnologiei informatiilor si a software-lui specializat implica eforturi financiare ridicate: confortul termic, energia electrica, materialele consumabile, licentele programelor si intretinerea echipamentelor informatice, servicii de internet, respectiv combustibili si mijloace de transport. Firma intetioneaza sa realizeze investitii in acest sens, investitii constranse de obiectivele prioritare si fondurile banesti de care dispune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.