Prezentarea detaliata a principalelor informatii cuprinse in situatiile financiare

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Activitatea comerciala a debutat prin derularea unui contract de colaborare in exclusivitate cu Steilmann Romania SRL parte integranta a celui mai mare grup european de productie confectii textile Klaus Steilmann Gruppe GMBH. Ulterior datorita bunei colaborari partenerul german a renuntat la clauza de exclusivitate permitand societatii sa-si diversifice gama produselor comercializate. Practic Fact[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea detaliata a principalelor informatii cuprinse in situatiile financiare

Activitatea comerciala a debutat prin derularea unui contract de colaborare in exclusivitate cu Steilmann Romania SRL parte integranta a celui mai mare grup european de productie confectii textile Klaus Steilmann Gruppe GMBH. Ulterior datorita bunei colaborari partenerul german a renuntat la clauza de exclusivitate permitand societatii sa-si diversifice gama produselor comercializate. Practic Facto Com este sigurul comerciant din reteaua Steilmann care a obtinut renuntarea la aceasta clauza.

Astfel pe langa produsele de imbracaminte marca "Steilmann", in magazinul societatii putem gasi produse fabricate sub marci de renume european: Skiny, Huber,Triumph (lenjerie intima), Rosch (lenjerie de noapte si casa), Il Paso (incaltaminte) Wegener (palarii), Doppler (umbrele) si Filodoro (ciorapi de dama). Diversificarea gamei de produse a condus la cresterea veniturilor societatii si fidelizarea clientelei printr-o oferta bogata si integrata din punct de vedere a calitatii.

Evolutia volumului de activitate reflectat de cifra de afaceri, profit net si numar de angajati demostreaza ca Facto Com este o firma in plina ascensiune.In anul 2003 magazinul a suferit o renovare capitala pe cheltuiala societatii Steilmann. Din acest motiv a fost inchis o luna, determinand scaderea profitului net in 2003 si influentand in mod pozitiv veniturile si profitabilitatea afacerii in 2004.
Este o afacere de familie. Cei doi asociati sunt sot si sotie fiecare detinand o pondere de 50% din capitalul social.
De administrarea si organizarea afacerii se ocupa indeosebi d-na Cazacu Livia

Clientii sunt persoane fizice cu un statul social si material bine conturat care nu sufera modificari majore in atitudine. Produsele comercializate se adreseaza in special celor cu venituri peste medie practicanti ai meseriilor liberale intreprinzatori, functionari ai bancilor, angajati ai societatilor multinationale.
Pozitia in raport cu concurenta Avand in vedere calitatea marfurilor vandute putem considera ca principalii concurenti sunt magazinele de vanzare cu amanuntul din zona centrala a orasului: Princess, Alexandra, Central, Rialda. Principalul avantaj fata de societatile concurente il constituie
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.