Prezentarea criteriilor pe baza caruia se realizeaza studiul comparativ

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.72

nivel: Facultate

Asigurarea acestui necesar de personal este un proces deosebit de important care trebuie sa tina cont nu numai de faptul ca resursa umana este o resursa cheie a organizatiei, ci si de efectele unor posibile greseli initiale facute in recrutarea personalului.Acest lucru poate afecta atat climatul de munca al firmei cat si nivelul de eficienta, date fiind costurile ridicate si consumul mare de timp [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea criteriilor pe baza caruia se realizeaza studiul comparativ

Asigurarea acestui necesar de personal este un proces deosebit de important care trebuie sa tina cont nu numai de faptul ca resursa umana este o resursa cheie a organizatiei, ci si de efectele unor posibile greseli initiale facute in recrutarea personalului.Acest lucru poate afecta atat climatul de munca al firmei cat si nivelul de eficienta, date fiind costurile ridicate si consumul mare de timp necesar pentru realizarea recrutarii si selectiei(publicitate, testare, etc.).

In ceea ce priveste responsabilitatea de recrutare si selectie, aceasta este impartita intre managerul resurselor umane si compartimentul personal. In privinta continutului de recrutare si selectie, acestea cuprind actiuni complementare.Activitatea de recrutare este foarte apropiata de cea a selectiei, tragand concluzia ca nu putem angaja potential uman valoros daca acesta nu a fost ales in urma unei recrutari reusite.Prin recrutare se intelege atragerea si descoperirea unui personal calificat pentru ocuparea posturilor vacante .

In mod traditional se acorda o importanta deosebita mai mult selectiei decat recrutarii. Recrutarea trebuie sa aiba prioritate, mai ales daca se inregistreaza o lista de oferte de forta de munca avand o anumita calificare sau atunci cand schimbarile demografice transforma piata fortei de munca intr-o piata a vanzatorilor. Pentru ca o organizatie sa aiba posibilitatea de a alege persoanele cele mai potrivite pentru ocuparea unui post si pentru a participa la procesul de selectie, trebuie sa aiba in vedere sursele din care urmeaza sa faca recrutarea.

Formarea, recrutarea, promovarea si perfectionarea personalului din administratia publica au o absoluta importanta in asigurarea unei calitati corespunzatoare a tuturor celor care sunt salariati ai autoritatii administratiei publice. Este de subliniat faptul ca eficienta administratiei depinde in egala masura de modul cum acest personal este gestionat si in consecinta de managementul resurselor umane din administratia publica.

Autorii,
I .Prezentarea criteriilor pe baza caruia se realizeaza prezentul studiul comparativ
1. Institutia responsabila cu recrutarea

Potrivit acestui criteriu vom specifica institutia sau autoritatea care are competente legale in domeniul procesului de recrutare al functionarilor publici . Vom idenfica , de asemenea , aurotitatile si institutiile administratie publice inzestrate cu competente de recrutare pentru fiecare categorie de functrionari publici , respectiv regiune teritoriala , acolo unde este cazul.
2. Conditiile de participare la concurs

Pentru a putea participa la concursul pentru ocuparea unei functiei publice si , ulterior exercitarea functiei publice respective , sunt necesare anumite conditii generale valabile pentru toti cei interesati de ocuparea unei functii publice . De asemenea , unele categorii de functii publici prevad anumite conditii speciale sau specifice postului.

In cadrul acesti criteriu, vom analiza , asadar , principalele con 626p1520g ditii de acces la o functie publica si , respectiv, de participare la concusul organizat pentru ocuparea functiei publice respective asa cum sunt ele stabilite de legislatiile fiecarei tari.

3. Metode de recrutare ; modalitatea de desfasurare a concursului
Fiecare tara reglementeaza una sau multe metode de recrutare a functionarilor publici . Pesonalul administratie publice este astfel selectat si recrutat de catre institutiile si autoritatile administratiei publice prin tehnici variate de recrutare . Criteriul in discutie prezinta diversele metode de recrutare specifice fiecarei tari precum si modalitatea efectiva de realizare a acestora.
4. Perioda de stagiu

In urma recrutarii si promovarii probelor specifice de ocupare a unei functii publice , functionarii publici trebuie sa treaca printr-o perioada de stagiu prin care sa se poata evalua competentele si aptitudinile practice ale acestora . Conform acestui criteriu vom prezenta aspectele caracteristice perioadei de stagiu regasite in legislatia fiecarei tari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.