Prezentarea activitatii institutiei publice - Muzeul National Peles

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.96

nivel: Liceu

Sticlaria de arta evoca fazele mari ale evolutiei din sec.al XVI-lea si al XVII-lea, prin produse de neorenastere italiana de la Murano, general imitate in Europe, prin piese de sticla gravata si cristal de Boemia etc.Orfevraria rezumata la piese de argint, in mare parte aurite, cuprinde in proportie de doua treimi somptuoase lucrari germane in genul Renasterii tarzii si al barocului, une[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea activitatii institutiei publice - Muzeul National Peles

Sticlaria de arta evoca fazele mari ale evolutiei din sec.al XVI-lea si al XVII-lea, prin produse de neorenastere italiana de la Murano, general imitate in Europe, prin piese de sticla gravata si cristal de Boemia etc.Orfevraria rezumata la piese de argint, in mare parte aurite, cuprinde in proportie de doua treimi somptuoase lucrari germane in genul Renasterii tarzii si al barocului, unele realizate prin imbinarea metalului cu pietre pretioase sau semipretioase, cochilii de sidef, nuca de cocos, ou de strut.

Colectia de vitralii reprezinta lucrari de referinta in arta vitraliului prin semnatura unor autori celebri : Franz Fallenter si Isaia Kaln si piese originale din sec. XVI-XVII.
Colectia de pictura cuprinde lucrari datorate unor autori de marca : G.B.Tiepolo, Agnese Dolci, panze de scoala Corregio, Canaletto, Veronese, B.Luini. De mentionat lucrarile celebrului Gustav Klimt si Kunstlerkompagnie la Peles.

Muzeul National Peles este institutie publica, infiintata prin Ordinul nr. 92/1958 si functioneaza ca muzeu de interes national, subordonat Ministerului Culturii si Cultelor in baza H.G. nr.78/2005.
Muzeul National Peles este institutie finantata din venituri proprii (extrabugetare) si din subventie primita de la bugetul de stat. Muzeul National Peles se incadreaza ca ordonator de credite de gradul al treilea, care are plan de activitate si buget de venituri si cheltuieli proprii, ca si organe proprii de contabilitate.

Muzeul National Peles, in baza Legii nr. 500/2002, intocmeste B.V.C. pe un an financiar si il supune aprobarii ordonatorului principal de credite, respectiv Ministerul Culturii si Cultelor.
Conducerea Muzeului National Peles este formata din : un director general - numit prin ordin de Ministrul Culturii si Cultelor (prin concurs) un director adjunct - care se ocupa cu problemele stiintifice ale muzeului; un contabil sef - numit prin ordin de Ministrul Culturii si Cultelor;Directorul general, la fiecare inceput de an, incheie un contract de management cu Ministerul Culturii si Cultelor,
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.