Prezentarea Bancii Romane pentru Dezvoltare - SA

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

Atragerea de fonduri banesti in lei si in valuta de la persoane juridice si fizice, din tara si strainatate, sub forma de depozite sau instrumente nenegociabile, platibile la vedere sau la termen, acordarea de credite pe termen scurt, mediu si lung, precum si efectuarea altor operatiuni si servicii bancare.
4.2. Efectuarea de operatiuni si servicii bancare pentru proiectele de investitii ec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentarea Bancii Romane pentru Dezvoltare - SA

Atragerea de fonduri banesti in lei si in valuta de la persoane juridice si fizice, din tara si strainatate, sub forma de depozite sau instrumente nenegociabile, platibile la vedere sau la termen, acordarea de credite pe termen scurt, mediu si lung, precum si efectuarea altor operatiuni si servicii bancare.
4.2. Efectuarea de operatiuni si servicii bancare pentru proiectele de investitii economice si financiare ce se realizeaza, integral sau partial, din fonduri de la buget si din imprumuturi in valuta de la bancile de dezvoltare internationale, institutii financiare si de la alte banci.

Capitalul social subscris al BANCII este de 7.000.000.000 lei, impartit in 700.000 actiuni nominative in valoare nominala de 10.000 lei fiecare, putandu-se emite si titluri cumulative de 5, 10, 30, 50, 100 si 1000 actiuni.Capitalul social este subscris si varsat integral si va putea fi majorat in conditiile legii si ale prevederilor prezentului Statut.ctiunile confera detinatorilor drepturi si obligatii egale. Banca recunoaste un singur proprietar pentru fiecare actiune.

Actionarii raspund numai in limita valorii nominale a fiecarei actiuni.
Dreptul de proprietate asupra actiunilor se transmite prin declaratia facuta in registrul actiunilor BANCII, subscrisa de cedent si de cesionar sau de mandatarii lor si prin mentiunea facuta pe actiune.
Subscriitorii si cesionarii ulteriori sunt raspunzatori solidar de plata integrala a actiunilor, timp de 3 ani, socotiti de la data cand s-a facut mentiunea de transmitere in registrul actionarilor.
Cand actionarii nu au efectuat plata varsamintelor ce datoreaza, Consiliul de Administratie al BANCII va decide asAZupra modalitatii de rezolvare, potrivit prevederilor legale.

Orice actiune da dreptul la un vot in Adunarea Generala a Actionarilor. Exercitiul dreptului de vot este susAZpendat pentru actionarii care nu sunt la curent cu varsamintele ajunse la scadenta.
Actiunile sunt indivizibile.
Cand o actiune nominativa devine proprietatea mai multor persoane, BANCA nu este obligata sa inscrie transmiterea atata timp cat acele persoane nu vor desemna un reprezentant unic pentru exercitarea drepturilor rezultand din actiune.

Atata timp cat o actiune este proprietatea indiviza a mai multor persoane, acestea sunt raspunzatoare in mod solidar penAZtru efectuarea varsamintelor datorate.
BANCA nu va putea dobandi propriile sale actiuni, nici acorda imprumuturi sau avansuri asupra lor, in afara de cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor hotaraste astfel, cu votul actionarilor care reprezinta doua treimi din capitalul social.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.