Prezentare generala a societatii comerciale Agrovet

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.86

nivel: Gimnaziu

Odata cu aparitia legii 31 / l990 privind societatile comerciale, cativa angajati ai reprezentantei tehnice se gandesc sa infiinteze o societate comerciala care sa se ocupe de promovarea pe piata romaneasca a produselor concernului german, astfel, in cadrul firmei " SIBCO " S.R.L. se infiinteaza divizia Agrovet, care desfasoara aceasta activitate pana in data de 25.o5.l992.La aceasta data din S.C.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentare generala a societatii comerciale Agrovet

Odata cu aparitia legii 31 / l990 privind societatile comerciale, cativa angajati ai reprezentantei tehnice se gandesc sa infiinteze o societate comerciala care sa se ocupe de promovarea pe piata romaneasca a produselor concernului german, astfel, in cadrul firmei " SIBCO " S.R.L. se infiinteaza divizia Agrovet, care desfasoara aceasta activitate pana in data de 25.o5.l992.La aceasta data din S.C. " SIBCO " S.R.L. se desprind 3 societati ( " SIBCO " L.T.P., " SIBCO " C.M.C., " SIBCO - AGROVET " S.R.L.) care, desi cu identitate si patrimoniu propriu isi continua activitatea in cadrul unui holding ( "SIBCO " S.A.).

Capitalul social al firmei " SIBCO " S.A. este de l.000.000 lei, iar numarul de actionari sunt 2, 90% pentru Prof. Dr. Berca Mihai, 10% pentru " SIBCO "S.A. Sub aceasta forma societatea " SIBCO " S.A. se dezvolta si se afirma pe piata pana pe data de 13 septembrie l994 cand societatea se transforma din S.R.L. in S.A. cu un capital initial de 654 milioane lei. In perioada l992 - l997 " SIBCO - AGROVET " S.R.L. devine una din cele mai puternice firme din Romania cu capital privat autohton care comercializeaza pesticide si ierbicide.

La sfarsitul anului l998 S.C. " Sibco - Agrovet " S.R.L. avea un numar de 75o clienti interni, un numar de l4 clienti externi. In perioada amintita, societatea se dezvolta foarte mult, atat in Bucuresti cat si in teritoriu. Baza materiala a firmei la sfarsitul anului l996 era de peste l5o milioane lei.Diversificarea activitatii a cuprins peste 80%, din obiectul de activitate cu care s-a inscris in statut aceasta firma La jumatatea anului l996 conducerea firmei " Sibco - Agrovet " a luat hotararea redimensionarii compartimentelor create in intermediul firmei, in primul rand al compartimentului de export.

Principala dimensiune care este avuta in vedere in aprecierea activitatii unei astfel de firme nu este " talentul " de a vinde ierbicide pe piata interna, ci " talentul " de a le plati la extern.Atat cat regulamentele B.N.R. au permis necesarul de valuta pentru plata la extern a marfurilor importate a fost acoperit din schimburi valutare obitnuite sau la " piata gri " si intr-o mai mica masura din valuta provenita din export.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.