Prezentare generala a VoIP

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Desi pare foarte atractiva, tehnologia VoIP nu s-a dezvoltat in asa masura incat sa poata inlocui cu succes serviciile si calitatea oferite de vechea retea PSTN. In primul rand trebuie sa fie clar ca tehnologia VoIP va fi intr-adevar mai eficienta. Pentru a concura cu vechea retea PSTN , intregul cost al operatiei de trecere catre VoIP trebuie sa fie scazut.VoIP provoaca panica in randul provideri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentare generala a VoIP

Desi pare foarte atractiva, tehnologia VoIP nu s-a dezvoltat in asa masura incat sa poata inlocui cu succes serviciile si calitatea oferite de vechea retea PSTN. In primul rand trebuie sa fie clar ca tehnologia VoIP va fi intr-adevar mai eficienta. Pentru a concura cu vechea retea PSTN , intregul cost al operatiei de trecere catre VoIP trebuie sa fie scazut.VoIP provoaca panica in randul providerilor actuali de servicii telefonice, care vor reactiona prin scaderea preturilor si imbunatatirea propriilor servicii.

O alta aplicatie imediata pentru telefonia IP va fi transmisia in timp real de fax-uri. Calitatea transmisiei fax este periclitata in general de intarzierile din retea, compatibilitatea echipamentelor si calitatea semnalului analogic. Pentru transmisia de fax peste retelele cu comutatie de pachete avem nevoie de o interfata pentru conversia datelor sub forma de pachete, pentru conversia semnalizarilor si a protocoalelor de control si pentru a asigura transmisia datelor scanate in perfecta ordine. Pierderile de pachete si intarzierea cap-la-cap este mai critica decat in cazul aplicatiilor de voce.

Multe alte aplicatii au fost gandite pentru a fi implementate de telefonia peste IP. De exemplu, mesajele de voce pot fi facute folosind un telefon si apoi livrat unei casute integrate voce/date folosind serviciile Internet sau intranet. Documentele de voce, fisierele multimedia pot deveni in scurt timp standarde pentru munca la birou in viitorul apropiat.
Principalele motive pentru dezvoltarea telefoniei peste IP pot fi rezumate astfel :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.