Prezentare generala a S.C. Electroaparataj S.A

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.78

nivel: Facultate

Materiile prime si materialele importate sunt : banda bimetal, polipropilena, laminate neferoase speciale, cauciuc siliconic, motoare de aspirator, chimicale diverse. Acestea se aduc in principal din : Germania, Italia, Franta, Olanda. 2.5 CLIENTII - PIATA NATIONALA SI INTERNATIONALA Portofoliul de clienti are o structura foarte diversificata. Societatea are aproximativ 1400 de clienti, insa nici [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentare generala a S.C. Electroaparataj S.A

Materiile prime si materialele importate sunt : banda bimetal, polipropilena, laminate neferoase speciale, cauciuc siliconic, motoare de aspirator, chimicale diverse. Acestea se aduc in principal din : Germania, Italia, Franta, Olanda. 2.5 CLIENTII - PIATA NATIONALA SI INTERNATIONALA Portofoliul de clienti are o structura foarte diversificata. Societatea are aproximativ 1400 de clienti, insa nici unul nu depaseste 10% din totalul cifrei de afaceri. Primii 10 clienti au o reprezentare cumulata de 35% din cifra de afaceri iar ei care urmeaza au mai putin de 1% din vanzarile totale.

Clientii interni Produsele realizate de Electroaparataj S.A. sunt prezentate in toate doneniile importante de activitate economica. Astfel pentru aparatajul electric de joasa tensiune printre principalii beneficiari se numara intreprinderi din toate ramurile industriale si din agricultura, regiile autonome de transport urban si feroviar, antreprizele de constructii, etc. iar pentru aparatajul electrocasnic toate catergoriile de consumatori particulari.

Societatea a primit principalele certificari de calitate necesare pentru a putea exporta produsele sale in Europa de vest. Trebuie subliniat ca in volumul de vanzari, ponderea produselor exportate este de circa 30% in 1999 ( comparativ co 10% din 1991 ). Aproximativ 80% din export se realizeaza in Franta si Germania. Alte piete de desfacere externe sunt : Israel, Coreea, Grecia, Egipt ceea ce denuta competitivitatea ridicata a produselor pe piata internationala. De asemenea societatea intentioneaza sa intre si pe piata Rusiei. Competitivitatea a fost permisa de o serie de factori : practicarea unei politici agresive de marketing, viteza mare de asimilarea produselor noi. Toate aceste au condus la o adaptare rapida la cerintele pietei, calitatea buna a produselor, practicarea unor preturi accesibile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.