Prezentare demografica Brasov

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.73

nivel: Facultate

Segmentul de populatie cu varsta de peste 65 de ani este in crestere cu 10% comparativ cu anul 2002. Ponderea mica a persoanelor tinere si scaderea continua a acestora poate genera in timp deficit de forta de munca, de exemplu in ceea ce priveste invatamantul adica reducerea numarului de personal implicat. Cresterea numarului de locuitori cu varsta de peste 65 de ani, in special pensionarii necesi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentare demografica Brasov

Segmentul de populatie cu varsta de peste 65 de ani este in crestere cu 10% comparativ cu anul 2002. Ponderea mica a persoanelor tinere si scaderea continua a acestora poate genera in timp deficit de forta de munca, de exemplu in ceea ce priveste invatamantul adica reducerea numarului de personal implicat. Cresterea numarului de locuitori cu varsta de peste 65 de ani, in special pensionarii necesita o atentie speciala in ceea ce priveste dezvoltarea sistemului de asistenta sociala, deoarece veniturile sunt mici iar nevoile mari.

Populatia cuprinsa in intervalul 0-14 ani s-a dimunuat cu 2% comparativ cu 2002 si este in continua scadere. Aceasta tendinta negativa pe termen lung poate conduce in timp sa fie caracterizat de o populatie imbatranuta, fara perspective de dezvoltare. Reducerea ponderii populatiei active va cauza dificultati majore pe piata muncii. Evolutia populatiei este influentata de sporul natural si de cel al migratiei. Sporul natural reprezinta diferenta dintre numarul nasterilor si cel al deceselor inregistrate pe parcursul unui an. In judetul Brasov, sporul natural nu are valori seminificative, ceea ce inseamna ca nu joaca un rol.

decisiv in diminuarea populatiei. Evolutia miscarii naturale a populatiei judetului in perioada 2005-2007 a inregistrat scaderi ale sporului natural. In 2008 si 2009, soldul dezvoltarii naturale a inregistrat o crestere chiar de 717 respectiv 876. Urmand ca in 2010 acesta sa scada. Desi in mediul rural sporul natural a inregistrat in perioada 2005-2007 valori pozitive - numarul nasterilor fiind mai mare decat cel al deceselor - evolutia arata o tendinta de scadere. Numarul casatoriilor este mult mai mare ca cel privind divorturile ceea ce este foarte bun pentru natalitate. Decesele la o varsta sub un an sunt in numar mai mare fata de persoanele nascute moarte, ceea ce indica un avantaj si in acelasi timp si un dezavantaj privind natalitatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.