Prezentare Molnar

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ideea a fost aceea de a crea o retea care sa permita accesul rapid la informatii din diferite domenii.
In 1980 National Science Foundation (NSF) a realizat un proiect de modernizare a ARPANet implementand o retea moderna, cu o viteza de transfer a informatiilor superioara. Aceasta noua arhitectura a fost denumita Internet si conecta calculatoare apartinand guvernelor, institutiilor educatio[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentare Molnar

Ideea a fost aceea de a crea o retea care sa permita accesul rapid la informatii din diferite domenii.
In 1980 National Science Foundation (NSF) a realizat un proiect de modernizare a ARPANet implementand o retea moderna, cu o viteza de transfer a informatiilor superioara. Aceasta noua arhitectura a fost denumita Internet si conecta calculatoare apartinand guvernelor, institutiilor educationale si de cercetare. Internet-ul a devenit o retea educationala si de cercetare, functionand ca un intreg.

1. World Wide Web
Sistemul cunoscut astazi sub numele de world wide web isi are originile tehnice Elvetia. In martie 1989, Tim Berners-Lee, cercetator la Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire (CERN), a propus un sistem hypertext care sa permita cercetatorilor partajarea eficienta a informatiilor.World wide web s-a dezvoltat rapid de la introducerea sa, la inceputul anilor '90. Miezul sau este un limbaj special si un set de protocoale pentru receptionarea, transmiterea si afisarea informatiilor via Internet. Acesta se numeste HTTP (Hyper Text Transfer Protocol).

Ideea de baza a world wide web a fost aceea de a prelua uriasele resurse ale internetului si de a furniza acces la cele necesare.
World Wide Web este structurat conform unei arhitecturi client-server. Aceasta inseamna ca un program client (navigator web - browser), ruland pe un calculator local, conectat la internet, solicita informatii de la un program server, aflat pe un alt calculator, conectat la randul sau la internet. Programul server raspunde solicitarii, trimitand datele prin intermediul internetului, date care sunt preluate de navigator, interpretate si afisate.

Programele server web sunt disponibile pentru o gama variata de calculatoare. In mod surprinzator, calculatoarele server nu trebuie sa fie foarte puternice, deoarece programele server sunt simple si nu necesita foarte multe resurse. De o mai mare importanta este sistemul de operare, care trebuie sa fie unul multifir, multitasking, astfel incat serverul sa poata raspunde mai multor cereri concomitent. De asemenea, o mare importanta o au dispozitivele de stocare, site-urile web fiind cunoscute pentru dezvoltarea lor rapida.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.