Prezentare IAS

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

- In situatia in care specificul activitatii intreprinderii necesita astfel de dezvoltari, formatul bilantului si contului de profit si pierdere va respecta ordinea elementelor cerute de formatul obligatoriu, detalierile efectuandu-se numai la pozitiile numerotate cu numere arabe.-Structura bilantului si a contului de profit si pierdere, in special in ceea ce priveste formatul obligatoriu, nu poat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezentare IAS

- In situatia in care specificul activitatii intreprinderii necesita astfel de dezvoltari, formatul bilantului si contului de profit si pierdere va respecta ordinea elementelor cerute de formatul obligatoriu, detalierile efectuandu-se numai la pozitiile numerotate cu numere arabe.-Structura bilantului si a contului de profit si pierdere, in special in ceea ce priveste formatul obligatoriu, nu poate fi modificata de la un exercitiu financiar la altul. In cazuri exceptionale se admit derogari de la aceasta regula. Orice derogare trebuie prezentata in notele explicative, impreuna cu motivele care au determinat-o.

- Elementele din bilant si contul de profit si pierdere indicate cu numere arabe pot fi cumulate intr-un singur element in situatiile financiare ale unei intreprinderi, daca:
a) valorile individuale nu sunt semnificative pentru evaluarea pozitiei financiare si a performantei intreprinderii pentru exercitiul financiar respectiv; sau
b) cumularea imbunatateste claritatea prezentarii; valorile individuale ale oricaror elemente combinate in acest fel vor fi prezentate in notele explicative.

- In notele explicative trebuie sa se prezinte separat repartizarea profitului net pe destinatii, respectiv:
a) dividendele propuse spre a fi platite.
b) sumele repartizate la rezerve;
c) sumele repartizate pentru acoperirea pierderilor contabile din anii precedenti; d) alte repartizari.
- Pentru fiecare post, respectiv element, prezentat in bilantul sau in contul de profit si pierdere al unei intreprinderi, valoarea corespunzatoare pentru exercitiul financiar precedent trebuie prezentata intr-o coloana separata.

- In situatia in care valorile corespunzatoare exercitiului financiar curent si precedent, inscrise in bilant si in contul de profit si pierdere, nu sunt comparabile, cele aferente exercitiului precedent trebuie retratate corespunzator, astfel incat sa se asigure comparabilitatea. Rezultatele retratarii, motivele pentru care a fost facuta si modalitatea de efectuare a acesteia trebuie prezentate in notele explicative.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.