Prezenta si personalitatea oratorului

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.76

nivel: Facultate

Nu faceti nimic care v ar putea bloca energia. Vitalitatea, vioiciunea, entuziasmul sant principalele calitati necesare vorbitorilor si profesorilor de oratorie. Pamenii se aduna gramada in jurul unui vorbitor plin de energie, care se transforma intr un dinam, determinandu I pe ceilalti sa se apropie palcuri placuri precum gastele salbatice. Cel ami adesea, atractia este vorbitorul insusi. Cel car[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prezenta si personalitatea oratorului

Nu faceti nimic care v ar putea bloca energia. Vitalitatea, vioiciunea, entuziasmul sant principalele calitati necesare vorbitorilor si profesorilor de oratorie. Pamenii se aduna gramada in jurul unui vorbitor plin de energie, care se transforma intr un dinam, determinandu I pe ceilalti sa se apropie palcuri placuri precum gastele salbatice. Cel ami adesea, atractia este vorbitorul insusi. Cel care este mai interesat este mai interesant. Vorbeste mai cu viata si cu pasiune. El radiaza vitalitate si insufletire. Acestia sant cei care treszesc intotdeauna atentia.

Importanta vestimentatiei
Atucni cand erau imbracati bine, pusi la patru acesi foarte curati, faptul ca stiau asta le dadea senzatia greu de explicat ca aveau incredere in ei. Aveau o parere mai buna despre ei insisi. Au declarat aca atunci cand aratau ca niste persoane sigure pe sine li sae parea mai simpliu sa se gandeasca la succes si sa l obtina. Acesta este efectul hainelor asupra celui care le poarta.

Am observat ca si publicul isi pierde respectul fata de persoana respectiva atata vreme cat ea insasi nu see respecta suficient. Se gandesc oare ca si mintea le este la fel de dezordonata ca parul sau ca pantofii nelustruiti ori ca geanta diforma?"Inca inainte de a incepe sa vorbim santem acceptati sau respinsi.""Cine nu stie sa zambeasca sa nu si deschida pravalie."

"Totul este contagios" "Daca ne aratam interesul fata d epublic, mai mult ca sigur ca publicul va gfi captivat. Daca respingem publicul, s ar putea ca si acesta sa ne respinga pe noi. Daca santem timizi sau agitati, si ceilalti isi vor pierde increderea in noi. Daca santem taiosi si ingamfati, cei care ne vor assculta vor reactiona cu un impuls autoprotector. Chiar inainte de a incepe sa vorbim, santem respinsi sau acceptati. De aceea, trebuie sa avem mare grica ca atitudinea noastra sa trezeasca o reactie favorabila."

"Oare nu este mai incitant pentru vorbitor sa se adreseze unui public numeros decat unuia redus? Nu raspund eu, pot vorbi la fel d ebine si in fata a douasprezece persoane ca si in fata a o mie, cu conditia ca aceste persoane sa se afle in jurul meu, atat de aproape una de cealalta, cat sa se poata atinge. Dar fie chiar si o mie de persoane, daca stau la o distanta de peste un metru una de cealalta, vor fi ca o incapere goala. Adunati va publicul in jurul vostru si il veti capta cu mult mai putin efort.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.