Previziuni macroeconomice

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Structura pe subramuri a industriei se modifica in timp datorita influentei anumitor factori precum :
\a. progresul tehnic :- perfectionarea tehnologiilor si utilajelor determina ca o serie de subramuri de varf sa detina o pondere mare in cadrul productiei industriale, concomitent cu reducerea ponderii subramurilor industriei primare (extractive). Acest proces este caracteristic tarilor in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Previziuni macroeconomice

Structura pe subramuri a industriei se modifica in timp datorita influentei anumitor factori precum :
\a. progresul tehnic :- perfectionarea tehnologiilor si utilajelor determina ca o serie de subramuri de varf sa detina o pondere mare in cadrul productiei industriale, concomitent cu reducerea ponderii subramurilor industriei primare (extractive). Acest proces este caracteristic tarilor in faza postindustriala de dezvoltare, care au renuntat la intreprinderile din industria extractiva, din metalurgie si siderurgie, dezvoltand in schimb, electronica, electrotehnica, constructiile de masini etc. ;

b. cererea pietei :- care determina dezvoltarea mai rapida a unor subramuri si renuntarea la subramurile care nu au desfacere asigurata.
c. descoperirea de noi materii prime sau de noi zacaminte de resurse cunoscute dar neexploatate inca ;d. influenta factorului extern : ca urmare a pozitiei geografice a unei tari ;e. eficienta economica.Pe baza indicatorilor analizati pana acum, se poate realiza o caracterizare pertinenta a industriei romanesti.
Situatia economiei romanesti este critica datorita caracteristicilor acesteia :

a. dezvoltarea ei este impusa :
- nu este consecinta necesitatilor celorlalte ramuri (agricultura, constructii, comert), ale cererii pietei externe. Astfel, au aparut si s-au dezvoltat artificial anumite subramuri precum siderurgia sau industria petrochimica.b. este energofaga :
- fapt care face ca, pe 1 KWh, valoarea produselor realizate sa fie de 5 - 10 ori mai mica decat in tarile dezvoltate.
Aceasta situatie este determinata de structura de ramura inadecvata, cu preponderenta subramuri consumatoare de energie (metalurgie, chimie, ciment).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.