Previziunea bugetului de venituri si cheltuieli la S.C Turism Felix S.A.

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.32

nivel: Facultate

In Romania exista un numar semnificativ de statiuni turistice orientate cu precadere spre segmentul balnear cele mai cunoscute fiind Baile Herculane, Sovata, Baile Olanesti, Covasna, Vatra Dornei, Baile Tusnad, Ocna Sugatag, Navodari, Sangeorz Bai, Slanic Moldova, Mangalia, Soveja.
Baza turistica a acestor statiuni este formata in principal din complexele hoteliere construite inainte de 198[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Previziunea bugetului de venituri si cheltuieli la S.C Turism Felix S.A.

In Romania exista un numar semnificativ de statiuni turistice orientate cu precadere spre segmentul balnear cele mai cunoscute fiind Baile Herculane, Sovata, Baile Olanesti, Covasna, Vatra Dornei, Baile Tusnad, Ocna Sugatag, Navodari, Sangeorz Bai, Slanic Moldova, Mangalia, Soveja.
Baza turistica a acestor statiuni este formata in principal din complexele hoteliere construite inainte de 1989 unele dintre ele fiind supuse investitiilor destinate modernizarii odata cu preluarea lor de diversi investitori.

Un concurent important al societatii il reprezinta societatea SIND Romania, aceasta fiind considerata drept una dintre cele mai importante companii de turism din Romania. Aceasta detine aproximativ 20,000 locuri de cazare (hoteluri, vile) cu precadere in categoria de doua stele.Important de precizat este faptul ca fiecare din statiunile amintite mai sus sunt specializate in tratamentul unor afectiuni specifice neputand fi vorba astfel despre o concurenta directa intre ele.

Un alt aspect important in demersul analizei concurentei este si categoria de servicii turistice oferita de societati, existand de regula un segment de clienti bine delimitat in cazul fiecarei societati care nu corespunde de regula celorlalte societati. Prin urmare putem vorbi despre o concurenta directa doar la nivel local, in cadrul statiunii Baile Felix, aici fiind vorba in principal despre acelasi segment de clienti care vizeaza proprietatile curative specifice apei termale din statiune.

De mentionat faptul ca sursele de apa termala in statiunea Baile Felix se afla in proprietatea societatii ca urmare a concesionarii acestora de catre stat pe o perioada de 25 ani. In anul 2009 s-a continuat programul de eficientizare a intregii activitati desfasurate de societate. In acest sens s-a urmarit aplicarea in continuare a strategiei de marketing stabilita la nivelul intregii societati.In analiza rezultatelor principalilor indicatori ai activitatii turistice pentru anul 2009, primul indicator analizat este gradul de ocupare al locurilor.

Aceasta evolutie s-a inregistrat in conditiile in care in 2009 la nivel de statiuni balneare, gradul mediu de ocupare a fost de cca. 49%, iar la nivel national in unitatile de cazare turistice,gradul de ocupare a locurilor a inregistrat, o scadere cu 6,6 puncte procentuale in 2009 fata de 2008.Aceste cifre plaseaza S.C. Turism Felix S.A. pe o pozitie importanta in cadrul turismului pentru sanatate din Romania.

Gradul de ocupare al locurilor indica eficienta utilizarii capacitatilor de cazare in functiune, in acest sens este de mentionat faptul ca in 2009 capacitatile de cazare in functiune au fost mai reduse decat in 2008, din urmatoarele motive: Complexul Poiana Vile a fost inchis in vederea schimbarii destinatiei amplasamentelor, iar o parte din capacitatile de cazare au fost inchise in perioadele de cerere redusa (in extrasezon, trimestrele I si IV).

Aceste motive, impreuna cu mentinerea tendintei de crestere a duratei sejurului turistilor, au permis pentru anul 2009 realizarea unui grad mediu de ocupare al locurilor in functiune la un nivel apropiat de cel inregistrat in anul 2008.Cat priveste totalul zilelor-turist realizate, anul 2009 a inregistrat o scadere de 17% fata de anul 2008; astfel, zilele-turist totale realizate in 2009 au atins cifra de 360.667, in timp ce zilele-turist realizate de cetatenii romani s-au cifrat la 336.188 si cele realizate de straini la 24.479.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.