Prevenirea, combaterea si tratarea consumului de droguri

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.82

nivel: Facultate

Oamenii iau droguri din diverse motive, intre care dorinta de a evada din realitate, de a se adapta dorintei cotidiene sau de a fi acceptati de ceilalti, insa 90% din cei care se apuca de droguri, dau vina pe seama anturajului. Statisticile arata ca sexul masculin domina in topul dependentei de droguri. Din punct de vedere juridic acestei probleme i se acorda o deosebita atentie, traficul ilicit d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prevenirea, combaterea si tratarea consumului de droguri

Oamenii iau droguri din diverse motive, intre care dorinta de a evada din realitate, de a se adapta dorintei cotidiene sau de a fi acceptati de ceilalti, insa 90% din cei care se apuca de droguri, dau vina pe seama anturajului. Statisticile arata ca sexul masculin domina in topul dependentei de droguri. Din punct de vedere juridic acestei probleme i se acorda o deosebita atentie, traficul ilicit de droguri fiind una dintre infractiunile cuprinse in randul crimelor si delictelor contra sanatatii publice, iar pedeapsa savarsirii unei astfel de infractiuni este comparabila cu pedeapsa aplicata savarsirii unui omor.

Se spune ca abuzul de droguri este o crima fara victime deoarece il afecteaza doar pe cel care le consuma. Comertul cu droguri este un mijloc prin care cei saraci pot castiga bani, dar realitatea este ca cei mai multi dintre acesti traficanti devin ei insisi victime ale drogului, si in acest caz banii pe care ii castiga nu-i pot ajuta nici pe ei, nici familiile lor ; de abia le sustin viciul. Fiecare individ care vinde droguri pe strada este ultima veriga dintr-un lant de activitate criminala, care distruge vieti. Schimbarile produse de traficanti sunt evidente in faradelegile de tot felul ale strazii : furturi, incendieri, asasinate, etc.

Cu totii suntem afectati intr-un fel sau altul de traficul de droguri. Amploarea problemei actuale a narcoticelor depaseste preocuparile fortelor de ordine si ale lumii medicale, constituind o amenintare pentru ordinea economica si sociala a lumii. Un lucru alarmant este varsta din ce in ce mai frageda a tinerilor care incep sa consume droguri. Cred ca fiecare persoana capabila sa faca distinctie intre rau si bine , a auzit cel putin o data in viata de droguri, si in contradictie cu faptul ca albul, este de obicei o culoare a puritatii , au asimilat acest cuvant cu cel de moarte , sinucidere, trairea in prezent a viitorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.