Prevenirea cancerului

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Fara discutie, batranetea nu poate fi evitata. Insa ea poate fi intarziata. Rolul principal il are aici, dupa cum o atesta cercetari recente, alimentatia saraca in calorii. Acelasi rezultat il are si consumul mic de alimente, considera cercetatorii francezi. Nu intamplator se spune ca "Cine mananca putin, traieste mult". In general, cheltuiala energetica determina viteza de imbatranire, concluzion[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prevenirea cancerului

Fara discutie, batranetea nu poate fi evitata. Insa ea poate fi intarziata. Rolul principal il are aici, dupa cum o atesta cercetari recente, alimentatia saraca in calorii. Acelasi rezultat il are si consumul mic de alimente, considera cercetatorii francezi. Nu intamplator se spune ca "Cine mananca putin, traieste mult". In general, cheltuiala energetica determina viteza de imbatranire, concluzioneaza fondatorii teoriei pretului vietii - una dintre multele doctrine despre procesul de imbatranire la care au aderat majoritatea gerontologilor.

S-a demonstrat astfel cu mijloace stiintifice de netagaduit, ca cu cat consumam mai multa energie, cu atat vom trai mai putin si invers. La modul ironic se spune in acest sens ca lenesii traiesc mai mult. Dincolo de gluma insa, este o remarca perfect adevarata. Explicatia tuturor acestor fenomene consta in faptul ca uzura tesuturilor este mai mica in cazul arderilor moderate.

Pentru neutralizarea oxidantilor, un factor important il constituie evitarea agentilor declansatori ai procesului de producere a lor: alimentatia oxidanta (grasimile animaliere, alcoolul, cafeaua, aditivii alimenAZtari toxici, prajelile, nutrientii contaminati cu substante nocive s.a.), poluantii aerului, apei si ai solului, radiatiile (X, telurice, electroAZmagneAZtice, ultraviolete si de alta natura), fumatul, oboAZseala, stresul, bolile cronice s.a.

Cei mai importanti adversari ai radicalilor liberi sunt, potrivit celor mai multe cercetari.Referitor la bolile cronice, statisticele releva ca pot degenera in cancer, mai ales: Infectiile greu vindecabile, in special cele virale (cu Papilloma - cancer genital si urinar, cu Epstein Barr - limfoame maligne si cancer nazofaringian, cu virusul Hepatic B si C - neoplasm hepatic primar, cu Herpes simplex - cancer bucal si genital, cu HIV - leucemii, limfoame maligne si cancer pulmonar, cu Prioni - cancer cerebral, leucemii etc.

Ulceratiile, iritatiile si inflamatiile persistente pot determina de asemenea cancer: bucal, genital, de piele, gastric, esofagian, de colecist, de cec, de colon, anorectal etc. La fel, dereglarile hormonale netratate la timp pot duce la cancer, in special al glandelor endocrine, a caror secretie este anormala. De pilda, potrivit cercetarilor noastre, aproape 90 % din cazurile de neoplasm tiroidian, al glandelor sexuale si al anexelor lor (uter, ovare, sani, testicule si prostata), al glandelor suprarenale si al pancreasului au aparut pe fondul tulburarilor in functionarea acestora, necombatute la timp.

Desi au o incidenta scazuta, ele pot genera boala neoplazica, daca nu se iau masuri de contracarare a acestora. Cu alte cuvinte, daca pe linia filiatiei noastre ereditare au fost sau sunt bolnavi de cancer, e bine sa urmam periodic tratamente antineoplazic preventiv. El consta in principal in remedii apropiate de cele cu care tratam cancerul, dar cu doze mai mici, aplicate la intervale mai mari de timp (de reAZguAZAZla o luna pe trimestru, semestru sau an, dupa caz) si pe toata durata vietii, deoarece predispozitiile de care vorbeam nu pot fi eradicate, ca orice amprenta genetica de altfel.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.