Prevederi deontologice cuprinse in Statut si in Codul de Conduita

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Referatul va fi abordat, asadar, din prisma unei metodologii ce vizeaza o analiza comparativa intre prevederile deontologice cuprinse in documentele sus-enumerate si care sunt importante dar si relevante atat pentru studiul comportamentului functionarilor publici cat si a drepturilor si indatoririlor acestora, si modul in care ele se aplica in practica. Mai exact in ce masura functionarii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prevederi deontologice cuprinse in Statut si in Codul de Conduita

Referatul va fi abordat, asadar, din prisma unei metodologii ce vizeaza o analiza comparativa intre prevederile deontologice cuprinse in documentele sus-enumerate si care sunt importante dar si relevante atat pentru studiul comportamentului functionarilor publici cat si a drepturilor si indatoririlor acestora, si modul in care ele se aplica in practica. Mai exact in ce masura functionarii care lucreaza in administratia publica respecta prevederile cuprinse in Legea 188/1999, ce face referire la Statutul functionarilor publici, luand in considerare si continutul stabilit in Codul de Conduita al acestora.

Ne propunem prin intocmirea acestui proiect sa redam printr-o viziune realista si bazata pe documente dar si situatii concrete (gen observarea directa a comportamentului functionarilor prin interactiunea directa cu acestia, in cadrul unor anumite institutii publice) elemente ce tin de conduita functionarilor publici. Pentru sublinierea acestui aspect vom face referire si la perioada in care studentii au efectuat un stagiu de practica in cadrul institutiilor in care au fost repartizati de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

Perioada de practica a fost un bun prilej pentru noi, studentii de a interactiona cu angajatii institutiilor respective, si de aceea, pe baza prevederilor din Lege si Cod, la care se vor adauga si parerile noastre subiective formate in urma colaborarii cu acestia vom putea contura o scurta analiza care sa reflecte in ce masura conduita acestora se armonizeaza sau corespunde cu cea impusa de Cod.

Pentru ca proiectul nostru sa se incadreze in liniile unei analize cat mai obiective si realiste vom tine cont in primul rand, in realizarea lui de principalele aspecte prevazute de Legea 188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici si de Codul de Conduita al functionarilor publici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.