Prevalenta infestatiei cu trichinella

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Datorita lipsei de educatie sanitara si a lipsei de informatie in ceea ce priveste aceasta boala parazitara, populatia umana este in permanent expusa pericolului imbolnavirii de trichineloza.
In cazul populatiei urbane din Bucuresti, reemergenta infestatiei se constata in cazul porcilor sacrificati in gospodariile individuale din judetele limitrofe capitalei si adusi in scop de consum colec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prevalenta infestatiei cu trichinella

Datorita lipsei de educatie sanitara si a lipsei de informatie in ceea ce priveste aceasta boala parazitara, populatia umana este in permanent expusa pericolului imbolnavirii de trichineloza.
In cazul populatiei urbane din Bucuresti, reemergenta infestatiei se constata in cazul porcilor sacrificati in gospodariile individuale din judetele limitrofe capitalei si adusi in scop de consum colectiv in familiile stabilite in Bucuresti, carne de porc care nu este supusa analizei si efectuarii examenului trichineloscopic la serviciile sanitare veterinare de stat.

Cele mai frecvente cazuri au fost depistate dupa sarbatorile de iarna sau dupa diferite aniversari cu mese colective la care s-au consumat produse preparate din carne de porc infestata cu Trichinella spiralis. Persoanele prezentau deja simptome de trichineloza iar depistarea parazitului s-a efectuat din preparate si semipreparate culinare tratate sau netratate termic.
Pentru prevenirea unor astfel de situatii este necesara o mai buna educatie sanitara a populatiei care trebuie sa aiba cunostintele elementare despre trichineloza, pentru a stii astfel sa se apere de aceasta boala.

Ciclul biologic - este autoheteroxen, realizandu-se fara trecere prin mediul extern, gazda definitiva fiind in egala masura si gazda intermediara.
Dupa acuplare in lumenul intestinal, masculii mor, iar femelele fecundate se afunda in mucoasa si in formatiunile limfoide unde produc larve L1, prevazute cu un mic pinten cephalic. Ponta incepe la doua zile dupa acuplare si dureaza circa 5-6 saptamani, timp in care o femela produce intre 1.500 si 2.500 larve, uneori chiar mai multe (10.000).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.