Pretul in e-maketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Primul pas este acela de a muta clientii pe banda lata, lucru mai costisitor pentru AOL decat linia curenta de telefon pe banda ingusta. Firma planifica sa ceara pentru acest serviciu 30$, in vederea atragerii clientilor si a obtine rapid un segment de piata. Acest pret ar aduce un profit mult mai mic decat serviciile curente cu banda ingusta, dar ar atrage clientii deoarece este un pret mult mai [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pretul in e-maketing

Primul pas este acela de a muta clientii pe banda lata, lucru mai costisitor pentru AOL decat linia curenta de telefon pe banda ingusta. Firma planifica sa ceara pentru acest serviciu 30$, in vederea atragerii clientilor si a obtine rapid un segment de piata. Acest pret ar aduce un profit mult mai mic decat serviciile curente cu banda ingusta, dar ar atrage clientii deoarece este un pret mult mai redus decat cel al concurentei. Directorii AOL cred ca vor putea conduce clientii spre alte servicii pornind de la banda lata, unul cate unul:

20$ pentru a introduce si alte computere din casa in acest serviciu; 20% pentru a descarca muzica in hardul viitorului, 20$ pentru a accesa internetul de pe telefonul mobil, PDA si laptop pe perioada calatoriei; 20$ pentru telefonie de lunga distanta prin internet si 15$ pentru ca copiii sa se joace online cu alti utilizatori AOL.
AOL are multa experienta cu strategiile de pret. La inceputurile sale cerea o taxa mica pentru un timp limitat petrecut online si o taxa/h pentru ce se depasea.

In 1997 a trecut de la o taxa de 15$ si a cerut incet-incet mai multi bani de la fiecare client, pe masura ce isi marea baza de date. Dar vor fi dispusi consumatorii sa plateasca 159$ pentru multitudinea de servicii AOL? Timpul va spune daca AOL poate indeplini aceasta misiune: "sa construiasca un mediu global la fel de important pentru oameni ca telefonul sau televizorul, dar mult mai valoros". Intr-un sens mai redus, pretul este cantitatea de bani pentru un produs sau serviciu. Mai pe larg, pretul este suma tuturor valorilor: bani, timp, energie si stres, pe care le ofera cumparatorii in schimbul dreptului de a folosi un bun sau de a beneficia de un serviciu.

Pe parcursul istoriei, preturile au fost stabilite prin negociere intre cumparator si vanzator, si acesta ramane modelul dominant in multe economii noi. Preturile fixe - un pret pentru toti cumparatorii - este o idee relativ moderna, care a aparut o data cu dezvoltarea vanzarilor la scara larga si a productiei in masa de la sfarsitul secolului XIX. Acum, o suta de ani mai tarziu, internetul ne aduce inapoi intr-o era a pretului dinamic, acesta variind pentru ficare client.

Tehnologia informatiilor a complicat strategiilor de pret si a schimbat modul in care vanatorii folosesc aceasta unealta, mai ales pentru vanzarile online. In plus, puterea crescuta a cumparatorilor le-a transferat controlul asupra pretului in unele situatii - ca in cazul licitatiilor online. Proprietatile internetului, in principal rolul sau de a egaliza accesul la informatie, permit "transparenta preturilor" - ideea ca atat cumparatorii, cat si vanzatorii pot vedea toate preturile concurentei. Aceasta caracteristica va duce la o liniaritate a preturilor din vanzarile online, facand internetul o piata eficienta. Oare?
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.