Preotul din Mentu

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.80

nivel: Facultate

La miezul noptii de 19 martie [1], Crowley a declarat ca a inceput Echinoctiul Zeilor si o noua era in istoria umanitatii. Pe 8, 9 si 10 aprilie 1904, el a scris sub dictare un mesaj de la Aiwass, despre care a afirmat ca este ingerul sau pazitor. Aiwass avea rolul de a stabili o punte de legatura intre fortele spirituale solare si umanitate. Mesajul a devenit cunoscut sub numele de Cartea legii, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Preotul din Mentu

La miezul noptii de 19 martie [1], Crowley a declarat ca a inceput Echinoctiul Zeilor si o noua era in istoria umanitatii. Pe 8, 9 si 10 aprilie 1904, el a scris sub dictare un mesaj de la Aiwass, despre care a afirmat ca este ingerul sau pazitor. Aiwass avea rolul de a stabili o punte de legatura intre fortele spirituale solare si umanitate. Mesajul a devenit cunoscut sub numele de Cartea legii, constand in esenta dintr-un cod simplu de conduita, care spunea: "Legea suprema este: fa ceea ce doresti.

Legea este iubirea, iubirea guvernata de vointa. Nu exista nici o alta lege in afara de: fa ceea ce doresti". Legea nu insemna ca omul poate face orice ii trece prin minte. Ea se referea la implinirea adevaratei sale meniri, in conformitate cu circumstantele stabilite de univers pentru individul respectiv, dar si pentru intreaga creatie. Este uluitor cat de gresite au fost interpretarile date ulterior Cartii legii [2].

Pana la aparitia lui Crowley, Stela de la Ankh-af-nakhonsu fusese cunoscuta sub numele de "Stela 666". El este cel care i-a spus "Stela Revelatiei", nume sub care este cunoscuta astazi de majoritatea ocultistilor. Prin Revelatie se inteleg informatiile primite de Crowley si redate in scris in Cartea legii. Citirea cartii si contemplarea stelei demonstreaza ca intre cele doua exista o corespondenta. Intr-un fel, s-ar putea spune despre Cartea legii ca reprezinta o traducere a imaginii de pe stela, desi mai corect ar fi sa spunem ca este o expunere a unor principii.

Revelatia este legata de zeul cu cap de acvila Horus, echivalentul egiptean al zeului roman Marte. Panteonul egiptean era mult mai flexibil si mai multi-personalizat decat cel grec sau cel roman, multi dintre zeii sai avand aspecte subtile si complexe. Horus insusi se manifesta in multe din divinitatile prezentate in Cartea legii. Aiwass, fiinta care i-a dictat cartea lui Crowley, reprezinta un aspect al lui Horus care s-a prezentat ca "antevorbitorul inspirat al lui Mentu". Mentu este o alta ipostaza a lui Horus, legata de planeta Marte.

Ankh-af-na-khonsu este o ipostaza a lui Horus legata de luna.
Cartea legii il numeste pe Crowley Profet sau Preot al lui Mentu. Daca ne aducem aminte de diferitele etimologii despre care am vorbit in aceasta carte, ne putem da seama ca Aleister Crowley poate fi considerat un profet al lui Marte, dar si ca preotul din Montauk.
In cartea sa, Horus se considera un luptator si un zeu al razboiului.

El spune:"3. Mai intai de toate, trebuie inteles faptul ca eu sunt un zeu al razboiului si al razbunarii. De aceea, voi fi dur cu ei. 4. Alege-ti o insula! 5. Fortific-o! 6. Inarmeaza-te cu tehnologie de razboi! 7. Eu iti voi da o arma. 8. Cu ajutorul ei ii vei putea controla pe oameni, si nimeni nu ti se va putea opune".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.