Premisele si elaborarea studiului de fezabilitate

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

O investitie hoteliera este de dimensiuni prea mari pentru a nu fi temeinic fundamentata. Fundamentarea stiintifica a oricarei decizii in acest domeniu se face pe baza unui studio de fezabilitate. Studiul de fezabilitate pentru construirea sau modernizarea unui hotel este precedat de un studiu al pietei hoteliere; componentele proprii acestuia din urma sunt studiul mediului, analiza ofertei potent[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Premisele si elaborarea studiului de fezabilitate

O investitie hoteliera este de dimensiuni prea mari pentru a nu fi temeinic fundamentata. Fundamentarea stiintifica a oricarei decizii in acest domeniu se face pe baza unui studio de fezabilitate. Studiul de fezabilitate pentru construirea sau modernizarea unui hotel este precedat de un studiu al pietei hoteliere; componentele proprii acestuia din urma sunt studiul mediului, analiza ofertei potential concurente prezente si viitoare, analiza cererii si - ca rezultanta a acestora - definirea (conceperea) produsului hotelier alternativ.

Conceperea noului produs hotelier trebuie facuta pe adresa unui (unor) segment(e) de clientela exact definite (clientela de baza si segmentul complementar). Inaintea elaborarii studiului de fezabilitate, trebuie clarificate continutul si modalitatea de calcul a unor indicatori necesari, specifici activitatii hoteliere. In considerare sunt luate patru serii de indicatori: indicatorii investitiei, indicatorii volumului de activitate, indicatorii de cheltuieli si indicatorii de rentabilitate.

Sistemul specific de contabilitate hoteliera ofera o modalitate de evidentiere a veniturilor si cheltuielilor (directe si indirecte) perfect adaptata nevoilor de informare ale hotelierului si, totodata, un mijloc de prezentare a datelor in cadrul studiului de fezabilitate sub forma contului de exploatare. Principiul sistemului consta in inregistrarea veniturilor si cheltuielilor simultan dupa natura lor si pe activitati (departamente). In acelasi timp, se elimina repartizarea cheltuielilor indirecte. Prezentarea unor repere sub forma mediilor europene si mondiale pe structura contului de exploatare permite aprecierea nivelului performantelor activitatii oricarui hotel.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.