Preluvosolurile

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.70

nivel: Liceu

Vegetatia naturala dominanta este reprezentata prin paduri de cvercinee, Quercus frainetto (garnita), Quercus cerris (cer), Quercus petraea (gorun), iar in zonele mai inalte apare si fagul (Fagus silvatica). Sub vegetatia lemnoasa se dezvolta si o bogata vegetatie ierboasa vernala, reprezentata de Anemone nemorosa, Pulmonaria officinalis, Allium ursium,etc, iar dupa infrunzirea arborilor apar plan[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Preluvosolurile

Vegetatia naturala dominanta este reprezentata prin paduri de cvercinee, Quercus frainetto (garnita), Quercus cerris (cer), Quercus petraea (gorun), iar in zonele mai inalte apare si fagul (Fagus silvatica). Sub vegetatia lemnoasa se dezvolta si o bogata vegetatie ierboasa vernala, reprezentata de Anemone nemorosa, Pulmonaria officinalis, Allium ursium,etc, iar dupa infrunzirea arborilor apar plante de umbra si semiumbra (Asperula odorata, Dentaria bulbifera, Chelidonium majus etc.)
Materialul parental, provenit din roci sedimentare, este alcatuit din luturi, argile conglomerate, gresii, nisipuri, iar in zonele mai joase se formeaza si pe materiale loessoide.
Apa freatica se gaseste in mod frcvent la adancime mare.

Proprietati
Textura este mijlocie fina sau mijlocie. Profilul de sol este slab diferentiat structural.Structura este granulara sau poliedrica subgranulara in orizontul Ao si prismatica in Bt.Continutul de humus variaza intre 2 si 4%.Reactia este slab acida (pH 6-6,4)

Fertilitatea si folosinta
Desi sunt raspandite in zonele mai umede si mai reci, preluvosolurile tipice dispun de insusiri fizico-chimice si biologice favorabile dezvoltarii plantelor, de aceea sunt cele mai fertile soluri din zona lor de raspandire.Pot fi cultivate cu majoritatea plantelor agricole.
Pentru crestera capacitatii productive a preluvosolurilor se recomanda executarea lucrarilor agricole la timp si de buna calitate, in vederea pastrarii umiditatii in sol si pentru o cat mai buna aerisire si permeabilizare.Completarea rezervei de elemente nutritive se ralizeaza printr-o fertilizare organica si minerala echilibrata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.