Prelucrarea masuratorilor conditionate

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Desigur, deoarece ambele metode sunt riguroase, se obtin aceleasi rezultate prin aplicarea ambelor metode mentionate, pentru o anumita retea geodezica data, prin geometria sa si prin masuratorile geodezice efectuate. Volumul de calcule este insa diferit, prin metoda observatiilor indirecte obtinandu-se, aproape fara exceptie, o mai mare productivitate precum si posibilitati mai mari in ceea ce pri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Prelucrarea masuratorilor conditionate

Desigur, deoarece ambele metode sunt riguroase, se obtin aceleasi rezultate prin aplicarea ambelor metode mentionate, pentru o anumita retea geodezica data, prin geometria sa si prin masuratorile geodezice efectuate. Volumul de calcule este insa diferit, prin metoda observatiilor indirecte obtinandu-se, aproape fara exceptie, o mai mare productivitate precum si posibilitati mai mari in ceea ce priveste estimarea preciziei parametrilor care intervin in prelucrare.

Studierea prelucrarii masuratorilor geodezice prin metoda observatiilor conditionate este totusi justificata prin faptul ca in anumite situatii, este adevarat restranse ca numar, aceasta metoda ofera solutii riguroase, cu un volum de calcule mai mic, in comparatie cu metoda observatiilor indirecte (asa cum se va observa, de exemplu, din compararea Aplicatiilor 17 si 18). Un impediment important in aplicarea metodei observatiilor conditionate consta in scrierea corecta a ecuatiilor de conditie pe care trebuie sa le satisfaca masuratorile efectuate in reteaua geodezica. Numarul total al acestor ecuatii se va stabili cu o formula simpla, care se va deduce in 5.4.1.

Scrierea efectiva a ecuatiilor de conditie, necesare si suficiente, reprezinta insa o problema dificila, in special in cazul retelelor planimetrice extinse, in care pot interveni masuratori unghiulare si de distante, efectuate dupa reguli care difera de la o retea geodezica la alta. Asemenea dificultati nu intervin la metoda observatiilor indirecte, unde fiecarei masuratori ii corespunde o ecuatie de corectie de forma (4.9).

Programatorul nu trebuie sa cunoasca geometria retelei geodezice ci sa stie numarul si genul de masuratori geodezice efectuate, coordonatele punctelor vechi (considerate ca fixe) precum si coordonatele provizorii ale punctelor noi. Multe programe de calcul performante realizeaza si determinarea coordonatelor provizorii, calculul unor corectii preliminarii care se aduc masuratorilor inainte de inceperea prelucrarii etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.