Pregatirea materiilor prime pentru prelucrare

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Triorul cu cabluri divergente da bune rezultate la sortarea fructelor mari. Distanta dintre cabluri se mareste de la alimentare spre evacuare, existad posibilitatea sortarii fructelor pe mai multe dimensiuni.Triorul cu benzi perforate se foloseste la sortarea merelor, piersicilor, caiselor, rosiilor, etc. Fructele sunt antrenate de benzi, pe prima banda separandu-se fructele cu diametrul mic si ap[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pregatirea materiilor prime pentru prelucrare

Triorul cu cabluri divergente da bune rezultate la sortarea fructelor mari. Distanta dintre cabluri se mareste de la alimentare spre evacuare, existad posibilitatea sortarii fructelor pe mai multe dimensiuni.Triorul cu benzi perforate se foloseste la sortarea merelor, piersicilor, caiselor, rosiilor, etc. Fructele sunt antrenate de benzi, pe prima banda separandu-se fructele cu diametrul mic si apoi cele cu diametrul din ce in ce mai mare.

c) Spalarea fructelor si legumelor - are rolul de a elimina impuritatile (pamant, praf, nisip), de a reduce intr-o masura cat mai mare reziduul de pesticide si microflora epifita. S-a demonstrat ca o buna spalare are o eficienta asemanatoare cu tratarea termica la 100oC timp de 2-5 minute. Spalarea materiilor prime vegetale se realizeaza prin inmuiere, prin frecarea produselor intre ele si de organele de transport si stropire. Pentru fructele cu textura moale spalarea se face numai prin stropire.

Pentru a asigura o mai buna eficacitate a spalarii se recomanda ca operatia sa decurga contracurent, astfel ca in faza finala a procesului produsul sa vina in contact cu apa cat mai curata, presiunea dusurilor la clatire sa fie cat mai ridicata si sa se asigure o spalare uniforma. Pentru imbunatatirea operatiei se pot adauga substante detergente cu conditia ca faza de clatire sa fie mai intensa. Masinile se spalat difera intre ele in functie de tipul produsului ce urmeaza a fi spalat.

Pentru spalarea fructelor cu textura tare si semitare (mere, pere, prune, caise, rosii) se folosesc masini de spalat cu banda si ventilator. Spalarea se realizeaza prin inmuiere, barbotarea apei cu aer care produce o miscare a produselor supuse spalarii si stropire cu apa. La unele tipuri de masini ventilatorul se inlocuieste cu un compresor de aer, ambele avand rol de a realiza barbotarea aerului in cuva de inmuiere in vederea maririi eficacitatii spalarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.