Pregatirea fizica si de lupta

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

De aceea fiecare dintre noi trebuie sa stie ca pentru a fi sanatos si pentru a duce un mod de viata sanatos nu este necesar doar sa ne abtinem de la consumarea unor produse alimentare, munca excesiva si alte activitati care dupa parerea noastra ar putea afecta sanatatea noastra, dar trebuie sa practicam si sportul care este un factor foarte important pentru calirea organismului si al caracterului [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pregatirea fizica si de lupta

De aceea fiecare dintre noi trebuie sa stie ca pentru a fi sanatos si pentru a duce un mod de viata sanatos nu este necesar doar sa ne abtinem de la consumarea unor produse alimentare, munca excesiva si alte activitati care dupa parerea noastra ar putea afecta sanatatea noastra, dar trebuie sa practicam si sportul care este un factor foarte important pentru calirea organismului si al caracterului uman.

Practicarea exercitiilor fizice este un stimul pentru procesele fiziologice din organismul omului si in deosebi schimbul de substante care are un rol foarte important pentru organism deoarece in acest proces are loc hranirea celulelor si eliminarea substantelor toxice din ele, ceea ce duce la purificarea organismului. Deci putem usor constata ca cel mai efectiv si cel mai accesibil mod de a avea o viata sanatoasa este practicarea sportului. Insa conform conceptiei chineze "Sanatatea societatii este sanatatea fiecarui cetatean in parte" trebuie sa sesizam ca practicarea sportului trebuie sa ia amploare in masa.

Mult timp notiunile de pregatire fizica generala si rezistenta generala au fost confundate si din aceasta cauza alergarea de durata a fost considerata ca principalul mijloc de ridicare a nivelul de pregatire fizica generala. O precizare mai clara si o analiza a calitatilor motrice de baza a permis elaborarea unei definitii mai precise a notiunii de pregatire fizica generala. Este o dezvoltare relativ simultana si paralela a tuturor calitatilor motrice, in special a fortei si rezistentei si imbunatatirea coordonarii. Ea are ca scop ameliorarea generala a tuturor functiilor organismului si ridicarea nivelului general al potentialului energetic.

Conform indicatiilor extrase din medicina sportiva cea mai buna forma de antrenare a conditiei fizice o reprezinta dezvoltarea capacitatii de anduranta. Tinand seama de cunostintele moderne, aceasta trebuie sa serveasca drept baza pentru structurarea si planificarea rationala a mijloacelor ce vizeaza pregatirea fizica generala.
Fiecare profesor care preda educatia fizica indiferent la care nivel, dar in mod special la cel al tinerilor, trebuie sa aiba ca preocupare esentiala dezvoltarea acestei calitati fundamentale, de o importanta primordiala pentru un organism tanar.

Pentru a actiona impotriva sedentarismului, care din pacate, caracterizeaza modul de viata actual, cu consecinte nefaste bine cunoscute, este de ajuns sa se planifice in fiecare lectie de educatie fizica, o activitate simpla si variata, orientata spre acest scop, cu o durata de 10-15-20 minute, realizabila practic oriunde.
Chiar si tinerii mai putin dotati din punct de vedere motric, vor putea observa, dupa un timp oarecare, un progres al capacitatii lor fizice generale si o ameliorare a starii lor de sanatate, acest succes constituind o motivatie pentru progresul viitor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.