Predeal

1x punct

categorie: Geografie

nota: 8.10

nivel: Gimnaziu

Predeal situare geografica: Latitudine nordica: 45║ 30'
Longitudine estica: 25║ 26'
Clima: continental-moderata
Suprafata: 58,4 Km▓
Populatie: 5642
Religie: 92,5% ortodoxa, 4,5% romano-catolici

Localitati componente:
• Predeal
• Paraul Rece
• Timisul de Jos
• Timisul de Sus

Acces: [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Predeal

Predeal situare geografica: Latitudine nordica: 45║ 30'
Longitudine estica: 25║ 26'
Clima: continental-moderata
Suprafata: 58,4 Km▓
Populatie: 5642
Religie: 92,5% ortodoxa, 4,5% romano-catolici

Localitati componente:
• Predeal
• Paraul Rece
• Timisul de Jos
• Timisul de Sus

Acces:
• Cale ferata Bucuresti-Brasov: km 140
• Auto DN 1; E 60: km 143

Statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna. Climat montan tonic-stimulativ, cu veri racoroase ( temperatura medie in iulie este de 15░C) si ierni friguroase (media lunii ianuarie este sub -5░C). Temperatura medie anuala este de 5░C si media precipitatiilor de 1000 mm anual. Stratul de zapada dureaza peste 100 de zile anual. Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor.

Statiunea dispune de multe hoteluri si vile moderne, dar cazarea se poate face si in case private. De remarcat sunt si numeroasele posibilitati de amuzament, sporturile de iarna si excursiile la cabanele montane din apropiere (Trei Brazi - la altitudinea de 1128 m, Clabucet Sosire - 1050 m, Clabucet Plecare - 1450 m, Girbova - 1350 m, Piatra Mare - 1630 m, Susai - 1350 m, Poiana Secuilor - 1070 m, etc.) sau mai departate, de pe crestele Bucegilor. Variate pÔrtii de schi (Clabucet - luminata noaptea, teleschi, Cioplea)

- Cadrul natural - depresiune bine adapostita de muntii Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Postavarul - se dovedeste a fi foarte benefic pentru oras. Temperatura medie este de 14 C in timpul verii si -5 C pe timpul iernii.
Furtunile de zapada sunt o raritate in aceste locuri dar stratul de zapada poate atinge cativa metri si poate dura mai mult de 100 zile ceea ce este ideal pentru sporturile de iarna.

- - Conditiile particulare (bioclimatul, aerul curat, concentratia mare de ozon) impreuna cu facilitatile care se gasesc aici plaseaza orasul Predeal printre cele mai importante statiuni din Romania. Pe langa ceea ce orasul Predeal ofera, reprezinta un punct ideal de plecare pentru excursiile in muntii inconjuratori si catre numeroase cabane usor de gasit.

- - Urmele istorice ale acestei asezari sunt pe cat de sporadice, pe atat de indepartate in timp. Ca a existat aici o straveche asezare preistorica nu poate fi negat, desi s-au facut mai putine lucrari arheologice decat in alte zone istorice. Putinele sapaturi au confirmat la sfarsitul veacului trecut existenta, in zona Predealului, a unui depozit de bronz datand din neolitic (1200-800 i.H), compus din coliere masive, o sabie frumos mestesugita si un topor cu tortita si gura imbucatoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.