Precizari privind intelegerea temei limbajului trupului

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Este aproape incredibil ca in decursul evolutiei umane de mai bine de un milion de ani, aspectele non-verbale ale comunicarii au inceput sa fie studiate mai intens abia in anii '60, iar publicul a luat cunostinta de existenta acestora numai in 1970, o data cu aparitia cartii lui Julius Fast despre limbajul trupului. Ea a fost un rezumat al muncii depuse pana atunci de savantii behavioristi in dome[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Precizari privind intelegerea temei limbajului trupului

Este aproape incredibil ca in decursul evolutiei umane de mai bine de un milion de ani, aspectele non-verbale ale comunicarii au inceput sa fie studiate mai intens abia in anii '60, iar publicul a luat cunostinta de existenta acestora numai in 1970, o data cu aparitia cartii lui Julius Fast despre limbajul trupului. Ea a fost un rezumat al muncii depuse pana atunci de savantii behavioristi in domeniul comunicarii non-verbale, dar multi dintre semenii nostri nu au aflat nici astazi de existenta limbajului trupului si cu atat mai putin de importanta acestuia in viata lor.

Charlie Chaplin si multi alti actori ai filmului mut au fost pionierii folosirii cu indemanare a comunicarii non-verbale; aceasta a fost pe atunci singura metoda disponibila a ecranului. Fiecare actor era considerat bun sau rau in masura in care izbutea sa utilizeze gesturile si alte semnale ale trupului pentru a comunica eficient. Cand filmul vorbit a devenit popular, iar aspectelor non-verbale ale jocului li s-a acordat mai putina atentie, multi actori ai filmului mut au intrat in anonimat, triumfand cei cu mai bune disponibilitati verbale.

in domeniul studiului de specialitate al limbajului trupului, cea mai importanta lucrare aparuta inainte de secolul XX a fost cartea lui Charles Darwin, tiparita in 1872, The Expression of the Emotions in Man and Animals (Exprimarea emotiilor la om si la animale). Ea a avut un rol fecund asupra studiilor moderne consacrate expresiilor faciale si limbajului trupului in general, multe din ideile si observatiile lui Darwin fiind validate de catre cercetatorii moderni din intreaga lume. De atunci, cercetatorii au observat si inregistrat aproape un milion de semne si semnale non-verbale.

Dupa constatarea lui Albert Mehrabian, din totalul mesajelor, aproximativ 7 la suta sunt verbale (numai cuvinte), 38 la suta sunt vocale (incluzand tonalitatea vocii, inflexiunea si alte sunete guturale), iar 55 la suta sunt mesaje non-verbale. Profesorul Ray Birdwhistell a facut estimari similare in privinta cantitatii comunicatiilor non-verbale intre oameni. Dupa aprecierile sale, o persoana obisnuita, de-a lungul unei zile, vorbeste efectiv timp de zece sau unsprezece minute, iar o propozitie obisnuita dureaza in jur de doua secunde si jumatate. Ca si Mehrabian, el considera ca, in conversatiile in doi, componentul verbal este sub 35 la suta, comunicarile non-verbale reprezentand peste 65 la suta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.