Practicarea exercitiilor fizice, un atu important pentru sanatate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.97

nivel: Facultate

Ghidurile medicale actuale ne recomanda sa practicam 30 de minute de activitate fizica moderata de 5 ori pe saptamana sau cel putin 20 de minute de activitate fizica intensa de 3 ori pe saptamana.
Studii recente efectuate in Statele Unite ale Americii au aratat ca 27,6% din totalul adultilor sunt sedentari, 46,2% practica exercitiul fizic intr-o oarecare masura si doar 26,2% respecta recoma[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Practicarea exercitiilor fizice, un atu important pentru sanatate

Ghidurile medicale actuale ne recomanda sa practicam 30 de minute de activitate fizica moderata de 5 ori pe saptamana sau cel putin 20 de minute de activitate fizica intensa de 3 ori pe saptamana.
Studii recente efectuate in Statele Unite ale Americii au aratat ca 27,6% din totalul adultilor sunt sedentari, 46,2% practica exercitiul fizic intr-o oarecare masura si doar 26,2% respecta recomandarile curente ale specialistilor din domeniu. Aproximativ 14% dintre adolescentii din Statele Unite recunosc ca nu au efectuat recent niciun fel de activitate fizica.

Beneficiile exercitiilor fizice
Fiecare dintre noi trebuie sa cunoasca necesitatea si beneficiile practicarii regulate a activitatii fizice, si anume:
influenteaza pozitiv sanatatea fizica si psihica in timpul sarcinii si dupa nastere (in perioada de lauzie);
faciliteaza dezvoltarea normala a copiilor;
joaca un rol important in mentinerea starii de sanatate pe tot parcursul vietii.

Promovarea activitatii fizice sistematice, indiferent de grupa de varsta, a fost desemnata in Statele Unite drept prioritate nationala in domeniul sanatatii. In acest context, venind in contact cu numeroase persoane, medicii si personalul sanitar ar putea influenta evolutia starii de sanatate a populatiei promovand activitatea fizica sistematica.Cum incepem...Inainte de a se implica efectiv in promovarea activitatii fizice, medicul sau kinetoterapeutul trebuie sa raspunda la intrebari precum:

tipul si nivelul activitatii fizice recomandata fiecarui individ in parte;caile de crestere a elasticitatii la programul de exercitii fizice;modalitati de realizare a evaluarii, prescrierea si consilierea privind desfasurarea activitatii fizice. Exercitiul fizic practicat in mod sistematic intarzie momentul primului accident vascular, previne instalarea diabetului zaharat de tip II si a osteoporozei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.