Practica tehnologica S. A. Termocom

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 7.74

nivel: Facultate

Practica tehnologica S. A. Termocom:In anul 1977 a fost data in exploatare CET-2 si reteaua termica cu diametrul de 1000 mm, ce unea CET-1 si CET-2 cu statia de pompare nr. 8 a conductei retur. CET-2 asigura posibilitatea functionarii in paralel a acestor doua surse printr-o retea termica, in perioada sezonului de incalzire, si, totodata, facea posibila functionarea retelelor termice in timpul ve[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Practica tehnologica S. A. Termocom

Practica tehnologica S. A. Termocom:In anul 1977 a fost data in exploatare CET-2 si reteaua termica cu diametrul de 1000 mm, ce unea CET-1 si CET-2 cu statia de pompare nr. 8 a conductei retur. CET-2 asigura posibilitatea functionarii in paralel a acestor doua surse printr-o retea termica, in perioada sezonului de incalzire, si, totodata, facea posibila functionarea retelelor termice in timpul verii, ce asigura apa calda menajera.

Complexitatea de relief a terenului si, in legatura cu aceasta, divizarea retelelor termice in zone hidraulice independente a conditionat constructia a 22 de statii de pompare pentru conductele de alimentare si conductele retur ale retelelor termice magistrale, statiile fiind dotate cu agregate de pompare ce posedau o capacitate de productie de pina la 6400 metri cubi / ora.

Incepind cu anul 1990 S.A. „Termocom” exploateaza gospodaria termica (centrale termice si retele termice de distributie) din localitatile zonei suburbane ale municipiului Chisinau. Aceasta are in componenta sa 18 centrale termice cu o capacitate de productie de la 1,2 pina la 34,4 Gcal/ ora, iar din anul 1999, odata cu anexarea S.A. „Rapdet”, „Termocom-ul” si-a asumat raspunderea pentru inca trei centrale termice de incalzire a apei: de Sud, de Vest si de Est, a caror productivitate ating cota de 320-400 Gcal/ora.

Reglementarea livrarii agentului termic in apa calda menajera de la CET se efectueaza centralizat, prin schimbarea temperaturii apei din reteaua de termoficare in conducta de alimentare a retelelor termice, in functie de temperatura aerului inconjurator, in cazul consumului permanent de apa in sistemul retelelor termice. Parametrii aprobati ai agentului termic:Pentru incalzire si ventilare, conform graficului de caldura 130/70 C;Pentru alimentarea cu apa fierbinte – 60 C. In calitate de combustibili se utilizeaza gaz natural, mazut, carbune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.