Pozitionarea - esenta marketingului publicitar

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pozitionarea - o problema de comunicare. Traim intr-o lume plina de zgomote, de indemnuri, mesaje, discursuri, rabufniri emotionale. Fiecare vrea sa atraga atentia, sa nu se piarda in peisaj. Paradoxal, cu cat vorbim mai mult, cu atat comunicam mai putin. Orice exces duce la o reactie contrara, de refuz, de indiferenta. Prea plinul de informatie si supraevenimentializarea lumii uniformizeaza plane[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pozitionarea - esenta marketingului publicitar

Pozitionarea - o problema de comunicare. Traim intr-o lume plina de zgomote, de indemnuri, mesaje, discursuri, rabufniri emotionale. Fiecare vrea sa atraga atentia, sa nu se piarda in peisaj. Paradoxal, cu cat vorbim mai mult, cu atat comunicam mai putin. Orice exces duce la o reactie contrara, de refuz, de indiferenta. Prea plinul de informatie si supraevenimentializarea lumii uniformizeaza planeta, o restrange la cateva noutati vechi de cand lumea : accidente, cataclisme, certuri politice, indiscretii din viata vedetelor, spectacole si ciudatenii.

Am intrat intr-o alta era a comunicarii - cea a supraabundentei. O familie americana are la dispozitie peste 100 de programe TV, petrecand in fata micului ecran 7 ore in medie. Tot in SUA, apar 30.000 de noi carti pe an. Ai avea nevoie de 17 ani de lectura continua pentru a termina de citit tot ce apare intr-un an. Publicatiile americane consuma anula peste 10 milioane tone de hartie ceea ce inseamna ca o persoana consuma 43 tone de hartie pe an. Sa mai adaugam faptul ca numai

Pentagonul ruleaza 350.000 de pagini pe zi (echivalentul a 1.000 de romane de dimensiuni apreciabile), iar Congresul adopta anual in jur de 500 de noi legi. Consumul de hrtie si de cuvinte a devenit urias. Sa luam un exemplu celebru : tatal Nostru contine 56 de cuvinte. Cele 10 porunci - 297. declaratia de independenta - 300, iar un decret la Guvernului referitor al pretul verzei - 26.911 cuvinte.

Pentru a atrage atentia, nu mai e suficient sa strigi, sa agiti bratele, sa incalci o anume cutuma sociala. Astazi e nevoie de inteligenta, de actiune subtila, coerenta si tenace. De multe ori, astazi iti impui mesajul cu multa rabdare, la capatul unei actiuni gandite pe etape succesive, cu mai multe unghiuri de abordare. Pozitionarea inseamna chiar acest lucru - efortul unei companii de a se impune pe piata. Prin urmare, nu produsul in sine intereseaza, ci modul in care e perceput de cumparator. Pozitionarea produsului nu se face in contextul pietei, ci "in mintea beneficiarului".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.