Pozitia politica a Miscarii Legionare in vederile Tribunalului International de la Nurnberg

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.88

nivel: Liceu

In decursul unor ample cercetari, exponentii Miscarii Legionare, asumandu-si rolul de reprezentanti ai adevaratei Romanii, nu au fost niciodata in postura de arestati, ci doar de factori centrali in discutii edificatoare cu organele de ancheta ale Tribunalului de la Nurnberg. Astfel, Comisia Instructorie a acestui Tribunal a exonerat de orice culpa Miscarea Legionara. Faptul este cu atat mai relev[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pozitia politica a Miscarii Legionare in vederile Tribunalului International de la Nurnberg

In decursul unor ample cercetari, exponentii Miscarii Legionare, asumandu-si rolul de reprezentanti ai adevaratei Romanii, nu au fost niciodata in postura de arestati, ci doar de factori centrali in discutii edificatoare cu organele de ancheta ale Tribunalului de la Nurnberg. Astfel, Comisia Instructorie a acestui Tribunal a exonerat de orice culpa Miscarea Legionara. Faptul este cu atat mai relevant, cu cat restul organizatiilor nationaliste au fost condamnate pentru crime de razboi si contra umanitatii si, in special, pentru fascism si colaborationism.

Constituie o inimaginabila anomalie, masurile dictate impotriva Miscarii Legionare nu numai de regimul comunist, dar si in perioada de dupa 1990, "ordonantele" confectionate de succesivele guverne ale tarii, care o identifica cu spiritul xenofob, agresivitatea programatica, antisemitismul rasial si excesele dreptei celei mai furibunde, astfel incat s-o tina permanent in afara cadrului legal si s-o acopere de un oprobriu definitiv.

Asadar, exonerata de orice culpa de Puterile din Apus, ale caror criterii politice nu pot fi contestate in cazul de fata, dar condamnata pentru totdeauna in spatiul intern, situatia Legiunii aminteste cazul profesorului George Alexianu, care este felicitat de Guvernul Sovietic pentru omenia si intelepciunea administrarii Transnistriei, si executat de Guvernul asa zis roman pentru abominabile crime de razboi.

Redactate de Mihai Fotin Enescu, publicarea unor documente ale anchetei Tribunalului International de la Nurnberg privitoare la Miscarea Legionara este inca un gest de asezare pe terenul adevarului a unor calomnii si aberatii pe care o parte din politica autohtona le intretine iresponsabil.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.