Pozitia carlig a picioarelor

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Lucrarea noastra n-ar fi completa fara discutarea miscarilor de baza ale capului, dintre care cele mai larg folosite sunt incuviintarea si clatinatul din cap. incuviintarea cu capul este un gest pozitiv, care, in cele mai multe culturi, semnifica "Da". Cercetarile intreprinse asupra unor indivizi care sunt din nastere surzi, muti sau orbi au aratat ca si ei utilizeaza acest gest cu sens afirmativ,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Pozitia carlig a picioarelor

Lucrarea noastra n-ar fi completa fara discutarea miscarilor de baza ale capului, dintre care cele mai larg folosite sunt incuviintarea si clatinatul din cap. incuviintarea cu capul este un gest pozitiv, care, in cele mai multe culturi, semnifica "Da". Cercetarile intreprinse asupra unor indivizi care sunt din nastere surzi, muti sau orbi au aratat ca si ei utilizeaza acest gest cu sens afirmativ, oferind un argument in plus conceptiei potrivit careia gestul ar fi innascut.
La fel si clatinatul capului, utilizai in general cu sensul de "Nu", este considerat de unii un gest innascut,

in schimb, altii incearca sa demonstreze ca ar fi vorba de primul gest insusit de fiinta umana. Dupa opinia acestora, atunci cand noul nascut s-a saturat de lapte, el isi clatina capul intr-o parte si alta, pentru a indeparta sanii mamei, in mod similar, cand un copil s-a saturat, el respinge tot prin clatinatul capului incercarile parintilor de a-l indopa in continuare. Obiectiile ascunse ale unui partener cu care dorim sa incheiem o afacere le putem descoperi cu usurinta, urmarind daca el, in timp ce in vorbe se declara de acord cu noi, recurge sau nu la clatinatul capului. Sa luam, de exemplu, pe cineva care ne spune asa:

"Da, inteleg punctul dumneavoastra de vedere", sau "intr-adevar, imi place sa lucrez aici", sau "Dupa Craciun vom incheia fara doar si poate afacerea" -- si intre timp isi clatina capul intr-o parte si alta. Desi cuvintele sale suna convingator, gestul denota o atitudine negativa si, in asemenea situatii, se recomanda sa nu dam crezare afirmatiilor sale verbale si sa continuam sa-i punem alte intrebari.Exista trei pozitii de baza ale capului: prima este capul tinut drept (Figura 93); aceasta este pozitia omului cu o atitudine neutra fata de cele auzite. Capul ramane de obicei nemiscat, rar lasand sa se observe o miscare marunta. Adesea apare impreuna cu gestul mainii ridicate la fata, care exprima o evaluare.

Capul inclinat intr-o parte -- pozitia a doua -- semnifica o trezire a interesului (Figura 94). Charles Darwin a fost printre primii care au observat ca oamenii, ca si animalele, isi inclina capul intr-o parte atunci cand incep sa se intereseze de ceva. Cand facem o prezentare a unor marfuri sau tinem o expunere, sa fim atenti intotdeauna daca la cei care ne asculta apare acest gest.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.