Povestea unui nimeni, povestea tuturor

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Necunoscator al lucrurilor, al vietii, al lumii, Nimeni pleaca la drum cu o pereche de tenesi de Dragasani, niste blugi pe care ii primise cadou in liceu de la mama lui, o sapca rosie si niste cercei sinistri in ureche, ca doar asa era moda in provincie. Drumul pana la marele centru universitar al tarii l-a facut cu trenul ; un tren nou la exterior dar inca sufland a comunism urat-mirositor pe in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Povestea unui nimeni, povestea tuturor

Necunoscator al lucrurilor, al vietii, al lumii, Nimeni pleaca la drum cu o pereche de tenesi de Dragasani, niste blugi pe care ii primise cadou in liceu de la mama lui, o sapca rosie si niste cercei sinistri in ureche, ca doar asa era moda in provincie. Drumul pana la marele centru universitar al tarii l-a facut cu trenul ; un tren nou la exterior dar inca sufland a comunism urat-mirositor pe interior, cu oameni tristi ducandu-se la serviciu pe dracu stie unde. Fel si fel de fete in tren, fele si fel de siluete, unele mai mari, mancatoare de maioneza si privitoare de telenovele, altele mai mici, ascultatoare de rock si neintelese de societate, unele mai paroase, altele mai inchise la ten, ca doar rasismul era in floare pe planeta Prostului Gust Muzical.

Privind pe geam, Nimeni vedea nimic. Un camp aproape gol, cu cateva animale subnutrite precum copiii Africii, o nuanta odioasa ce oscila intre gri si verde, cate-o casa pe ici pe colo. Incepuse a se simti singur, a se simti de parca nu apartine niciunui loc. Spre deosebire de ceilalti nimeni de varsta lui, nu din proprie initiativa plecase la facultate, ci pentru ca nu fusese un baietel prea cuminte in liceu. Avusese o gura asa de mare incat intrase in fel si fel de belele, unele mai mici, altele mai mari. Plecase asadar dintr-o lume a nimicului intr-o lume scelerata si pestrita nevoie mare, ca asa era datina la ei, indiferent de situatie, dupa liceu musai trebuia si facultate, imediat.

Fara niciun fel de ragaz pentru a-si stabili prioritatile, preferintele, s-a inrolat la Facultatea Sufletelor Pierdute, despre care se auzise ca ar fi cea mai facultate intre facultati. Materii ca nemurirea sufleteasca, gasirea nimicului din neant, resurectia materiei, complicarea simplului si etichetarea eului erau in varful listei, erau cele datorita carora multi parinti isi trimiteau odraslele aici. Si a dracului facultate, avea si o taxa pe masura, vreo 20 de milioane de silingi, p[entru ca dupa sustinerea examenu lui de admitere, Nimeni nu a reusit sa intre la Buget ca restul tocilarilor ochelaristi si cu 2 fire de mustata pe obraz si spranceana universala.

A ajuns in marea capitala-centru universitar si loc de bastina al cocalarului autohton. Era aproape seara, in mult prea glorioasa gara, un miros de spital coroborat cu gunoi acaparase atmosfera. Usor speriat, isi taraste gentoaca dupa dansul, uitandu-se ca un turist in stanga si in dreapta, atragand parca mai multa atentie nedorita asupra-i. Evident ca nu a nimerit din prima metroul corect, ca ce Pastele ma-sii ?! cine ar vrea sa nimereasca din prima metroul spre casa ?! Familia ii aranjase un loc de dofta in cadrul unui apartament, in care Coana mare era o finuta si o balerina de vreo cateva sute de kilograme, care se intrecea in greseli gramaticale, de neasteptat intr-un oras de teapa marelui centru universitar, unde toti aveai vreo cateva Pulitzeruri la subrat pe post de deodorant.

Seara s-a incheiat magistral, dupa cine, cand Nimeni a observat ca avusese norocul de a fi calcat intr-unul dintre cele 6 miliarde de rahati de caine ce pictau strazile. Si stiti cretinitatea aia cu 'ai noroc de calci intr-un rahat' ? da, deci cine a zis asta, a fost un prost mai mare decat americanul de rand, stiti, americanul cea mai proasta si mai inapoiata specia de pe Mapamond, in spatele viermilor inelati si a ameobelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.