Povestea lui Harap-Alb de Ion Creanga

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cei doi fii mai mari ai Craiului pleaca, dar de fiecare data tatal se imbraca in piele de urs si ii asteapta sub un pod. La vederea ursului amandoi se intorc, pe rand, acasa.Intr-una din zile, mezinul se-ntalneste, in gradina, cu o batrana care cersea. Fiul Craiului ii da bani, iar Sfanta Duminica il sfatuieste sa plece el la curtea lui Verde-Imparat, insa numai dupa ce-i va cere tatalui sau calu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Povestea lui Harap-Alb de Ion Creanga

Cei doi fii mai mari ai Craiului pleaca, dar de fiecare data tatal se imbraca in piele de urs si ii asteapta sub un pod. La vederea ursului amandoi se intorc, pe rand, acasa.Intr-una din zile, mezinul se-ntalneste, in gradina, cu o batrana care cersea. Fiul Craiului ii da bani, iar Sfanta Duminica il sfatuieste sa plece el la curtea lui Verde-Imparat, insa numai dupa ce-i va cere tatalui sau calul si armele pe care le-a avut in tinerete.

Mezinul isi alege calul supunandu-l la proba jaratecului, curata de rugina armele tatalui sau si se pregateste de plecare, sfatuit fiind de tatal sau sa se fereasca de de omul ros, dar mai ales de span.
In padure fiul de crai se intalneste, de trei ori, cu Spanul care se ofera sa-I fie sluga. A treia oara tanarul accepta oferta, iar Spanul il invita sa coboare intr-o fantana pentru a se racori. Insa imediat tranteste capacul si-l obliga pe captiv sa accepte inversarea rolurilor, astfel Harap-Alb devine sluga Spanului.

Harap-Alb este supus la trei probe: sa aduca salatile din Gradina Ursului, apoi pielea batuta cu pietre pretioase a Cerbului fermecat si sa o aduca pe fata Imparatului Rosu. Pentru a trece ultima incercare, Harap-Alb se-ntovaraseste cu Gerila, Flamanzila, Setila, Ochila si Pasari-Lati-Lungila. Impreuna trec prin mai multe in-cercari: a focului, apei si a recunoasterii fetei de imparat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.