Poveste fara sfarsit de Michael Ende

5x puncte

categorie: Romana

nota: 7.84

nivel: Liceu

In timpul calatoriei sale, Atreyu intalneste personaje ca Benjamin, Uyulala, si piticii Urgl si Engywook. De asemenea Atreyu il mai intalneste si pe Falkor, un dragosn aducator de noroc, care il ajuta pe Atreyu in timpul calatoriei sale.

Dupa ce Falkon il scapa accidental pe Atreyu in Orasul Groazei, Atreyu il intalneste pe G’mork varcolacul, care il urmarea pe Atreyu inca de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Poveste fara sfarsit de Michael Ende

In timpul calatoriei sale, Atreyu intalneste personaje ca Benjamin, Uyulala, si piticii Urgl si Engywook. De asemenea Atreyu il mai intalneste si pe Falkor, un dragosn aducator de noroc, care il ajuta pe Atreyu in timpul calatoriei sale.

Dupa ce Falkon il scapa accidental pe Atreyu in Orasul Groazei, Atreyu il intalneste pe G’mork varcolacul, care il urmarea pe Atreyu inca de la inceputul calatoriei sale, incercand sa il omoare.

Fiul lui G’mork moare, iar Falkot si Atreyu pleca din Orasul Groazei, pornind la drum in vederea gasirii turnului de Fildes, acolo unde Pruncul Imparatesei locuia. Pruncul Imparatesei le spune acestora ca singurul lucru care ar putea sa salveze Fantasia este un copil uman, care trebuie sa-i dea Imparatesei un nume nou, pentru ca aceasta sa inceapa un nou ciclu de viata in Fantasia.

Bastian se intoarce in Fantasia si o numeste pe Imparateasca „Copilul Lunii”; Imparateasa il roaga pe aceata sa o ajute sa recontruiasca Fantastica cu imaginatia sa bogata, si in cele din urma, acesta va avea o multime de amintiri in lumea cea noua. Cu ajutorul lui Auryn, o Piatra Pretioasa il duce spre Imparateasa si ii da acestuia putere saupra tuturor locuitorilor din Fantastica, Bastian exploreaza Desertul Culorilor, se lupta cu raul Xayide, si ii intalneste pe cei trei Ganditori.

Bastian se imprietenescu cu Atreyu, dar pana la urma rivalitatea dintre ei duce la o batalie intre cei doi, iar Atreyu este ranit. Prin urmare Bastian este corupt de catre Xayide care ii lasa fara nici un pic de putere. Acesta este invins chiar in momentul in care acesta incerca sa dea o lovitura de stat Pruncului Imparatesei.

In cele din urma Bastian si Atreyu se reunesc, iar fiul lui bastian se intoarce acasa. Se hotaraste sa returneze cartea proprietarului, Carl Conrad Coreander, dar cartea a disparut dupa ce acesta s-a intors din lumea Fantastica.

Acesta ii explica lui Carl Conrad Coreander ce s-a intamplat, care incepe sa devina interesat de aventurile lui Bastian, si vrea sa tina legatura cu el pentru a mai discuta cu acesta despre aventurile pe care le are.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.