Potentialul turistic al litoralului romanesc

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.87

nivel: Liceu

Litoralul Marii Negre nu este o resursa de turism 100% naturala. De-a lungul timpului s-au realizat aici indiguiri, s-au construit edificii Antice, parcuri, s-au creat lacuri artificiale, s-au ridicat cladiri cu importanta turistica etc. In totalitatea lui, litoralul romanesc al Marii Negre se intinde pe o distanta de 245 km, incepand de la frontiera Republicii Moldova-punct de varsare al bratulu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Potentialul turistic al litoralului romanesc

Litoralul Marii Negre nu este o resursa de turism 100% naturala. De-a lungul timpului s-au realizat aici indiguiri, s-au construit edificii Antice, parcuri, s-au creat lacuri artificiale, s-au ridicat cladiri cu importanta turistica etc. In totalitatea lui, litoralul romanesc al Marii Negre se intinde pe o distanta de 245 km, incepand de la frontiera Republicii Moldova-punct de varsare al bratului Chilia in mare. Marile intinderi de pe plaja sunt pavate cu nisip auriu, de o finite deosebita, rezultat din scoicile macinate. Peste tot, plajele sunt orientate spre rasarit, cu expunere la plaja pana dupa amiaza.

De-a lungul coastei, un spatiu mirific etaleaza o "salba" de statiuni care raspund tuturor varstelor si gusturilor: Navodari, Mamaia, Constanta(statiuni destinate odihnei), Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche(destinate odihnei si curei balneare). Toate aceste sunt deservite de personalul angajat in serviciile locale de turism si transport din orasul Constanta. In plus, practice nu exizta mare la Marea Neagra, asa ca inotul poate fi practicat in conditii cu siguranta mult mai bune decat in alte parti ale lumii.

Dar, factorul principal care contribuie la dezvoltarea functiunii balneoclimaterice si turistice a statiunilor este, in primul rand, marea. Principalele statiuni ale litoralului Marii Negre
Constanta supranumita si "Capitala Litoralului"
Al treilea oras al Romaniei si c el mai mare port la Marea Neagra, Constanta este atestata din secolul VI i. e. n. sub numele de TOMIS (pe atunci o colonie greceasca). Principalele atractii ale orasului sunt Cazinoul, ridicat la inceputul secolului XX, Acvariul, Delfinariul si Planetariul. La Constanta pot fi vizitate Muzeul de Istorie Naturala si Arheologie, Muzeul Marinei Romane, Muzeul de Etnografie, Observatorul Astronomic, Teatrul Muzical si Teatrul Dramatic.

Diversitatea etnica a statiunii este subliniata de existenta a trei monumente religioase.Catedrala Ortodoxa (1898), Biserica Catolica (1908) si Moscheea (1910). La 28 km nord de Constanta se afla aeroportul international Mihail Kogalniceanu cu zboruri interne si internationale. Cunoscuta ca statiune de vacante estivale pentru tineri, Costinesti se afla la 31 km sud de Constanta, langa satele Costinesti si Schitul. Acesta din urma au fost create la sfarsitul secolului al XIX-lea de colonisti germani. Nucleul statiunii a fost construit in 1949, cand aici a fost amenajata prima tabara pentru elevi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.