Potentialul natural al Vaii Cerna

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Este cunoscut faptul ca turismul romanesc a cunoscut o dezvoltare conjuncturala si extensiva, fara o conceptie unitara de cuprindere a tuturor categoriilor de resurse turistice, adresandu - se in aceeasi masura turismului intern si international.
Aceasta a dus pe de o parte la faramitarea investitiilor la nivel teritorial, realizandu - se ,,produse turistice" incomplete si mai ales neco[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Potentialul natural al Vaii Cerna

Este cunoscut faptul ca turismul romanesc a cunoscut o dezvoltare conjuncturala si extensiva, fara o conceptie unitara de cuprindere a tuturor categoriilor de resurse turistice, adresandu - se in aceeasi masura turismului intern si international.
Aceasta a dus pe de o parte la faramitarea investitiilor la nivel teritorial, realizandu - se ,,produse turistice" incomplete si mai ales necompetitive pentru piata externa, iar pe de alta parte au fost lansate in afara turismului, obiective si zone cu potential turistic reprezentativ sau cu valoare de unicat.

Un loc aparte il reprezinta zona de sud - vest a tarii - Banatul, remarcabil prin frumusetea cadrului natural si bogatia patrimoniului turistic. In conditiile diversificarii activitatilor turistice si de punere in valoare a altor areale din aceasta parte a tarii se inscrie si Valea Cernei, care alaturi de Defileul Dunarii si Podisul Mehedinti, constituie una dintre cele mai valoroase atractii turistice din sud - vestul tarii.
Valea Cernei, principala axa turistica din extremitatea de sud - vest a Romaniei se desfasoara pe teritoriul a trei judete: Gorj, Mehedinti si Caras - Severin.

Nota de originalitate a acestei regiuni este datorata in principal de prezenta masivelor montane care incadreaza raul Cerna apartinand Carpatilor Meridionali si Muntilor Banatului.
Dispunerea si orientarea culmilor muntoase, altitudinea lor, succesiunea sectoarelor inguste, gradul de impadurire, diversitatea faunei si florei, existenta apelor minerale, constituie premisele favorabile dezvoltarii unei activitati turistice de mare diversitate si intensitate.
1.1 Potentialul turistic al reliefului

Raul Cerna se gaseste situat intre culmile Muntilor Godeanu, Valcan, Mehedinti, Almaj, avand o succesiune de chei si bazine, cu versanti calcarosi si abrupti care domina Valea de la sute de metri inaltime. Unitatile montane care strajuiesc de o parte si de alta Valea Cernei se remarca printr - o mare varietate peisagistica, legata de formele de relief, covorul vegetal, reteaua de vai secundare.
Evolutia geologica explica mozaicul de roci existent: formatiuni cristaline, sisturi cloritoase, gnaise, amfibolite, care dau un pitoresc aparte prin culoare si formele de relief carstic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.